banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Harran Üniversitesi Hastane yine ihaleye çıkıyor


Revize edilen projeyle ilgili ikmal inşaatı 22 Kasım 2012 tarihinde ihaleye çıkarılacak. İşi üstlenecek firmaya 660 gün süre verilecek. İhale işlemlerinin yaklaşık 1 ay sürmesi ve inşaat çalışmalarına 2013 yılı başlarında başlanması bekleniyor. Ödenek problemleri yaşanmaması ve başka aksilik olmaması halinde, bu güne kadar yüzde 52’lik kısmı bitirilebilen proje 2014 yılında tamamlanacak.
600 Yataklı olarak planlanan Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin inşaatı çalışmaları 16.8.1998 tarihinde start aldı.  
İşin kabası (karkası, betonarmesi) tamamlandı, Dış cephe giydirilmesinin yüzde 80’i bitti.  Makine Tesisat ile Elektrik Tesisatının bir kısmı tamamlandı.
2008 yılında GAP Eylem Planı’na dâhil edilinceye kadar geçen sürede inşaat ödenek sorunları yüzünden karınca hızıyla ilerledi.
Toplam 110 bin metrekarelik araziye sahip hastane projesine bu güne kadar 64 milyon 514 bin lira harcandı
2011 yılında Sağlık Bakanlığı inşaat ve onarım dairesi Başkanlığı tarafından incelendi ve değişen deprem yönetmeliği nedeniyle projede revizyona gidilmesi zorunluluğu ortaya çıktı.
Proje Sağlık Bakanlığı İnşaat ve onarım Dairesi Başkanlığına 13.10.2011 tarihinde teslim edildi.
Revize işlemleri kapsamında ikmal inşaatı ihalesi yapılmadan inşaatın tamamında güçlendirme analizleri yapıldı, genel anlamda güçlendirmenin gerekmediği, kısmi güçlendirmeye ihtiyaç olduğu anlaşıldı.
Sağlık Bakanlığının öngördüğü standartlara uygun bir şekilde Proje revize işlemleri danışmanlık hizmet alımı kapsamında ihalesi yapılarak tamamlandı.
Toplamda 460 adet hasta yatak sayısı ve 110 adet yoğun bakım yatak sayısı olacak şekilde toplam 570 adet hasta yatak sayısı olarak revize edildi.   104.700 m2 kapalı alanı olan Araştırma ve Uygulama Hastanesi inşaatının tamamlanması için zorunlu olarak ek yapıların yapılması öngörüldü.
Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil mutlu “ Hastane inşaatıda ihaleye çıkmamız sevindirici bir olay, her çalışma, kanunlar ve yetkiler çerçevesinde yapılmaktadır.
Bu hususta emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Geçmiş tarihlerde Bazı yayın organlarında gelen ödeneklerin geri gittiğine dair yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu hastane inşaatı üniversiteden ziyade bölgenin bir inşaatıdır.
Bu hastaneyi küçük bir sağlık ocağı ile karıştırmamak gerekir ki bittiğinde bölgenin en büyük hastanelerinden olacaktır. İlimiz ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.