banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Harran Tıp, Ülkenin En Önemli Organ Nakli Uzmanını Getiriyor

ŞANLIURFA / Konuyla ilgili henüz Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde resmi bir açıklama yapılmazken. Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan yazar Sabri Dişli, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Himmet Durgut’ın bir medya organına 'Sağlık Çalışanları Kaçıp Gidiyorlar' başlığıyla yer alan röportajını eleştirerek; “Urfa/Sağlık Müdürü demeç vermiş "doktorlar gelmek istemiyor" Urfa'ya gelmek isteyen doktor googlede bu haberi görünce gelir mi?  Türkiye'nin en önemli organ nakli uzmanlarından biri  Prof Mehmet Yılmaz Harran Tıp Fakültesine geliyor! Mesele zor şehri dönüştürmek, Hikmet bey.” dedi.

Türkiye-Ürdün İş Konseyi Başkan Yardımcısı MÜSİAD Şanlıurfa temsilcisi Mahmut Barut ise emeği geçenlere teşekkür eden bir mesaj yayınladı. Barut mesajında; “Prof Dr. Mehmet Yılmaz'ın Üniversite hastanemize gelişinde büyük emeği olan Başta Milletvekilimiz Mahmut Kaçar, Harran Üniversite Rektörümüz Ramazan Tasaltın olmak üzere emeği geçen herkese bu şehrin bir evladı olarak teşekkürü bir borç bilirim” dedi.”

Prof. Dr. Mehmet Yılmaz kimdir?
Gaziantep'te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gaziantep'te tamamladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1984 yılında mezun oldu. 1995 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde İç Hastalıkları ve Hematoloji Uzmanlık eğitimlerine başladı.
Hematoloji uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra 2003 yılında Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir yıl süre ile hematolog olarak çalıştı. 2004 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Hematoloji Bilim Dalı'nı kurdu.
2007 yılında 3 ay süre ile Hollanda'da LeidenMedical Center'da kök hücre ve terapötikaferez konularında çalıştı. 2007 yılında doçent unvanı aldı. 2008-2009 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Kemik İliği Nakil Ünitesi'nde kemik iliği nakli eğitimi aldı.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Eylül 2009 yılında kurulan kemik iliği nakil merkezinin kuruluşunda yardımcı sorumlu hekim olarak görev aldı.Mart 2010'daterapötikaferez yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi üzerine 2010 Ekim ayında Gaziantep'te TerapötikAferez Merkezi'ni kurdu ve bu ünitenin sorumlu hekimi olarak görevini sürdürdü.Flowsitometri ünitesinde danışman hekim olarak hizmet verdi.
2013 yılında profesör unvanını aldı. 11 uluslararası klinik araştırma projesinde görev yaptı. Uluslararası bilimsel dergilerde 48 yayını ve 44 bildirisi, ulusal düzeyde 24 yayını ve 90 bildirisi bulunan Prof. Dr. Yılmaz'ın ulusal düzeyde ve tıp alanında alınmış 9 ödülü bulunmaktadır.
Hematoloji Uzmanlık Derneği ve Deneysel Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Dr. Yılmaz, ayrıca Türk Hematoloji Derneği, Aferez Derneği, Avrupa Hematoloji Derneği, Gaziantep Hemofili Derneği ve Gaziantep Talasemi Derneği üyesidir.
Evli ve 2 çocuk babası olan Prof. Dr. Yılmaz, 1 Kasım 2017 itibarı ile SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevine başlamış olup, Hematoloji Bilim Dalı kuruluş çalışmalarını başlatmıştır.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aynur has 6 yıl önce

Zira insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Organ Bağışı Candan Cana Can Taşımaktır” Candan cana can taşımakta en büyük en anlamlı sadakadır. Organ nakli hem dünyamızı ve hem de ahiretimizi çok yakından ilgilendiren önemli bir hadisedir. Candan cana yapılan sadakada veren de alan da kazanır. Veren ahirette, alan da dünyada rahat edecektir."batman il müftüsünğn demeci

Avatar
Gül Acet 6 yıl önce

Doktor gelmiş lütfetmiş insanımız başka merkezlerde nakil beklerken perişan olmuş
Ercan isimli yorumcu daha negatif eleştiri peşinde.Derdin varsa Diyanete yaz yapana da engel olma

Avatar
Hasan Acı 6 yıl önce

Zaruretler, yasak olan şeyleri mubah kılar kuralı vardır dinimizde organ nakli caizdir insanlara yanliş bilgi verilmesin

Avatar
???? 6 yıl önce

Organ nakli uzmanı yerine hematolog bir hocanın hayatını yazmanız peki????

Avatar
mehmet ercan erarslan 6 yıl önce

Kalbi atan, solunumu devam eden bir kişiyi beyin ölümü gerçekleşti diye götürüp gömebiliyor muyuz.Tabi ki hayır. Peki bu durumdaki kişinin beyin ölümü gerçekleşti diye organlarını almanın hükmü nice ola ki. Dinen bir insanın ölümü ne demek ruhun bedenden çıkmış olması demektir.Beyin ölümü gerçekleşen fakat kalbi halen atan ve solunumu devam edenin ruhu daha henüz bedendedir.Halbuki bu olmadan kalp çalışmaya devam ederken vücut organları çalışmaya devam ederken BEYİN ÖLÜMÜ gerçekleşti doktor raporu kanaati ile kişinin organları kendisi daha ruhu bedende iken organı alınıyor. Çünkü ruh bedende olmasa yani dinen ölse solunum ve kalbi durmuş olsa organ işe yaramıyor.Görüldüğü gibi organ nakli neresinden bakarsanız bakın bir muamma.Beyin ölümü gerçekleşti denilip aylar ve seneler sonra tekrar normale dönen insanlar mevcuttur.Bazı Avrupalı doktorların "beyin ölümünün bir safsata olduğuna ilişkin makaleleri bile mevcut.Hukuken ölümle,tıbben ölüm ve fıkhen ölüm birbirinden çok farklıdır.

Avatar
Adem Aytürk 6 yıl önce

İnsan, ruhu sayesinde yaşar. Aklı, düşüncesi, ruhu sayesinde vardır. Vücudun organları, marangozun aletleri gibidir. İnsan ölünce, aletleri çalışmadığından, ruh bu aletlerle iş yapamaz; fakat ruh ölü olmadığı için insanları tanır. Hatta ölmüş evliyanın ruhları insanlara yardım eder. Bu yardımı, bedenindeki aletlerle değildir. Allahü teâlâ ruhlara, aletsiz de iş yapma özelliğini vermiş

Avatar
') 6 yıl önce

Bir haber ve birden fazla yanlış bilgi...

Avatar
Mehtap yılmaz 6 yıl önce

Özgeçmiş yazmışsınız ama hematolog ve transplant cerrahını karıştırmışsınız