banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Hanım sahabelerin hayatını yaşamlarına tatbik ediyorlar

Batman Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri, günümüz insanına ders niteliği taşıyan yeni bir projeye daha imza attı. Öğrenciler, yaklaşık 10 gün boyunca istedikleri bir bayan sahabe veya önemli şahsiyetin hayatını okuyup, o şahsın yaşantısını kendi yaşamlarında uyguluyorlar.

Proje hakkında açıklamada bulunan Batman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Nezir Ceylan; projelerinin sahabe ve manevi şahsiyetler üzerine kurulu bir proje olduğunu söyledi.

Amaçlarının; herkesin futbolcuları, sanatçıları kendilerine örnek edindiği bir dönemde, kendilerinin de sahabe ve önemli şahsiyetlerin hayatlarını örnek almak olduğunu vurgulayan Ceylan, asıl örnek alınması gerekenlerin erdemli şahsiyetler olduğunu kaydetti.

“Bizim için önemli olan erdemli şahsiyetleri örnek almaktır”

Ceylan, “Proje kapsamında öğrencilerimiz önemli bulduğumuz manevi şahsiyetler ve sahabelerin hayatlarını okuyorlar ve onu okul içerisinde, ders saatleri içerisinde hayatlarında tatbik etmeye çalışıyorlar. Projede yer alan öğrencimizin fotoğrafını panoya astırıyoruz, böylelikle diğer öğrencilerimiz de onu takip etme şansı buluyor ve merak ettiklerini sorup öğrenebiliyorlar. Projeye bir kişi ile başladık, daha sonra öğrencilerimiz arasında rağbet gördü ve talep artmaya başladı. Çok sayıda öğrencimiz sırada bekliyor. Hz Fatıma ile başladık, Ecrin kızımız Hz Fatıma'yı canlandırdı. Projemiz 10 gün sürüyor, 10 gün boyunca canlandırıyorlar. Projemizin amacı; nasıl ki gençlerimiz özellikle son dönemlerde, günümüzde sanatçıları, futbolcuları, basketbolcuları ve diğer meşhur olan şahısları örnek alıyorlarsa biz de istedik ki önemli şahsiyetleri örnek alıp hayatlarına yansısın. Çünkü bizim için önemli olan erdemli şahsiyetleri örnek almaktır.” dedi.

“Hz Fatıma'nın hayatı beni çok etkiledi”

Proje kapsamında Hz. Fatıma’nın hayatını örnek alıp yaşamına tatbik etmeye çalışan Ecrin Zaloğlu ise “ ‘Onları yaşamak’ isimli projede gönüllü olarak yer aldım. Hz Fatıma'yı yaşamaya çalıştım. Onun hayatını anlattım öğrencilere ama öncelikle kendi hayatımda yaşadım daha sonra da yaşatmaya çalıştım. Zorlukları vardı, hanım sahabeyi bu çağa uyarlamak biraz zor olmasına rağmen elimden geleni yapmaya çalıştım. Öğrencilerin yoğun rağbeti oldu, öğrenciler gelip soru soruyorlardı, ben de cevaplıyordum. Bunun hayatıma yansımaları da oldu. Sahabenin hayatını okudum, önemli kesitlerini almaya çalıştım. Hz Fatıma'nın hayatı, yaşantısı, eşiyle olan münasebeti, çevresiyle olan münasebeti beni çok etkiledi. O şekilde hayatıma yansıyan izleri oldu.” ifadelerini kullandı.

“Elimden geldiği kadar Hz. Fatma’yı yaşadım ve yaşatmaya çalıştım”

Hz. Fatıma ile anılmanın kendisi için çok büyük heyecan verici olduğunu dile getiren Zaloğlu, devamında şöyle dedi: “Kendisi de eşi benzeri olmayan Hz. Betül lakabı ile anılıyordu. Ne kadar uygulayabilirim diye tereddüt etmiştim ilk başlarda; onun gibi eşi benzeri olmayan biri olabilir miyim diye. Allah yardım etti, elimden geldiği kadar yaşadım ve yaşatmaya çalıştım. Hz Fatıma'yı okuduğum zaman, namazlarını hiç kaçırmaması dikkatimi çekmişti. Ne olursa olsun, ne durumda olursa olsun namazlarını hiç aksatmadan, ezan okuduğundan hemen sonra namazını kılan biri. Ben de o yönünü örnek aldım ve ezan okur okumaz ki sevabı daha fazladır, hemen namazımı kılmaya başladım.” (M. Fatih Akgül- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.