banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Halktan hastanedeki doktor yetersizliğine tepki

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde daha önce de gündeme gelen doktor yetersizliği devam ediyor. Doktor yetersizliği nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen halk, yetkililerden bu duruma çözüm bulunmasını istedi.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde resmi olarak, 5 Çocuk Uzmanı Doktor görev yapıyor görünüyor. Hastanede görevli doktorlardan 2'si izinli sayılırken, geriye kalan 3 doktordan da biri nöbetçi, diğerleri de normal mesai saatlerinde çalışıyor. Kış mevsiminde artan hasta sayısı da göz önüne alındığında doktor yetersizliği daha bir sorun yaşatıyor.

Hastanede hafta içi günlerde yaşanan sıkıntının bir benzeri ve daha fazlası hafta sonu yaşanıyor.  Özelikle hafta sonunda bir pratisyen doktorun görev yaptığı hastanenin acil bölümüne yüzlerce hasta çocuk başvuruda bulunuyor.  Acilde Çocuk Uzman Doktorunun bulunmamasına şikayet eden hasta yakınları, o kadar hastaya bir pratisyen doktorun tek başına bakmasının sağlık kurallarına uygun olmadığını belirttiler.

Doktorlar da durumdan rahatsız

Kış mevsiminde hasta yoğunluğunun yaşandığı hafta sonu, hastanenin acil bölümünde tek başına görev yapan doktorlar da duruma tepki göstererek, bu kadar hastaya sadece bir doktorun bakamayacağını belirttiler.

Hastanenin bir il hastanesi olması ve ilçelerden hastaların yoğu olarak gelmesi gibi şartlar göz önünde bulundurulduğunda, hem hasta hem de mevcut doktorların mağduriyet yaşaması kaçınılmaz oluyor. Muayene olmaya gelen ve söz konusu tabloyla karşılaşan hastaların bir kısmı özel hastaneye giderken diğer bir kısmı da çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Yeterli sayıda doktor olmadığından, tedavi olamadıklarını belirten hastalar, yetkililere çağrıda bulunarak sorunun çözülmesini istedi.

Hastane acilinde bir tek doktorun çalışması tepkilere neden oluyor

Acilde sadece bir doktorun görev yapması nedeniyle, hasta sayısındaki artıştan dolayı saatlerce doktor kapısında beklemek zorunda kaldıklarını belirten bir hasta yakını, “On aylık çocuğumuz rahatsızlandı. Hafta sonu olmasından dolayı acile götürdük. Kış mevsimi olduğu için acilin içinde hasta ve hasta yakınlarıyla doluydu.  Acilde görevli tek bir pratisyen doktor vardı. Hastaların sayısı çok olduğu için bir doktor bakmakta sıkıntı yaşadığını bana söyledi. Doktor, ‘Bu şekil olmaz dedi. En azından burada yardımcı doktor olması lazım. Tek başıma bakamıyorum ve sıkıntı yaşıyorum.’ dedi. Orada bulunan görevli osun, hasta yakını olsun herkes durumdan rahatsızdı. Acilde pratisyen doktorun yanında en azından bir doktorun da olması lazım.”  diye konuştu.

Kış mevsiminde hasta başvurularında yaşanan yoğunluk nedeniyle Hastanenin özelikle acil bölümüne bir uzman doktor takviyesi yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, bu duruma acilen siyasilerden ve yetkili kurumlardan gerekli atamaların yapılarak uzman doktor sayısının artırılmasını istediklerini dile getirdi. (Nihat Kanat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.