banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Halk Sağlığı Müdürlüğünde Meyveli Toplantı

Acil Obstetrik Yeni Doğan Bakım Programı kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü  Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri (ÇEKÜS) Şubesi tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğü Konferans salonunda Çekirdek Ekip Toplantısı yapıldı. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman KOYUNCU’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Yaşar ŞİMŞEK Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet BAYAT, Harran Üniversitesinden Başhekim Yardımcısı, Yrd.Doç.Dr. Suda TEKİN KORUK, Kadın Doğum Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Hakan CAMUZCUOĞLU, Kamu Hastaneleri Başhekimleri, İl ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezleri Sorumlu Hekimleri, Halk Sağlığı Müdür Yardımcıları ve Halk Sağlığı Şube Müdürleri katıldı.

 

2012 yılı Anne bebek Ölümlerini değerlendirilerek Anne-çocuk sağlığını iyileştirmek ve geliştirmek, Anne-bebek mortalite ve morbidite oranlarını azaltmak, sağlık hizmetlerinin niteliğini ve ulaşılabilirliğini arttırmaya yönelik Acil Obstetrik Bakım eylem Planı oluşturulduğu toplantıda,  Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantıda sağlıklı beslenme konusunda  dikkat çekmek amacıyla   katılımcılara meyve ikram etti. Anne Ölümlerinin önlenebilirlik durumları, Şanlıurfa ilinde kan bankasının gerekliliği, yoğun bakım kapasitesinin arttırılması, AOB bileşenleri olarak hizmet veren kuruluşlar arası sevk mekanizması, Güvenli Kan nakli ve kayıt sisteminin önemi hakkında  bilgiler verilen toplantıda söz alan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman KOYUNCU, “Acil Obstetrik Bakım Gebeliğin başlangıcından doğum ve doğum  sonrası ilk 42 gün içerisinde meydana gelen anne ve bebeğin hayatını tehdit eden, acil müdahale gerektiren durumlarda verilen hizmetler bütünüdür. Halk Sağlığı olarak diğer sağlık konularına vermiş olduğumuz hassasiyeti bu konuda da göstermekteyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.