banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Hafta sonu havalar nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; bugün ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Pazar günü ise yağış beklenmezken Akdeniz ve Ege’nin az bulutlu ve açık diğer bölgelerin parçalı yer yer çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

 

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeybatı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde doğu ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 17/22

Ankara: Parçalı bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu 11/23

İzmir: Az bulutlu ve açık-puslu 16/25

Adana: Az bulutlu ve açık 17/33

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 12/28

Batman: Az bulutlu ve açık 11/27

Van: Gökgürültülü sağanak yağışlı 5/18

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.