banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Hacamatla gelen sağlık
Peygamber Efendimiz'in (SAV) sünneti 'hacamat' yeniden gündemde. Müzminleşmiş hastalıklarla mücadele edenlerden bazıları çareyi hacamatta aradı ve bir çoğu şimdilerde daha sağlıklı.

İnsanların hacamata yeniden ilgi duymaya başlaması üzerine bu işle uğraşanların sayısı da artmaya başladı. İşte mesleği icra edenlerden biri de Şanlıurfa’da hastalarına şifa bulmaya çalışan Hakim Solmaz…

Hacamatın hiçbir riskinin olmadığını belirten Hakim Solmaz, “Ancak bu işi bilen birine hacamat yaptırmak lazım. Aksi halde hasta mikrop kapabilir ve ortaya yarardan çok zararlı sonuçlar çıkabilir” dedi. Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa (SAV) tarafından uygulanan hacamat tedavisinin her yaş için de uygulanabileceğini hatırlatan Hakim Solmaz, tedaviye başlamadan önce hasta ile ilgili tahlil bilgilerine başvurduğunu kaydetti.

 

KİRLİ KAN DIŞARI ATILIYOR

Kupa terapisi olarak bilinen hacamat tedavisi, yaş ve kuru olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kuru olanı, ağrıyan bölgeye bardak/şişe çekme işlemine deniyor. O daha çok vücutta masaj etkisi yapıyor. Peygamber Efendimiz'in (SAV) Hadis-i Şerifi’nde "Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamattır." diye önemini vurguladığı vücuttan kan akıtılarak yapılan işlem 'yaş' olanı. Uygulama alanı daha fazla ve daha çok hastalığı tedavi ediyor. Çünkü işlem vücutta sağlığı koruma amacıyla atık maddelerin biriktiği belli noktalardaki tıkanıklık, kılcal veya ince damarlardan kirli kanın akıtılmasını sağlıyor. Hastalıklara sebebiyet veren bu kanlar atılıyor ve vücut işlemini yeni doğmuş bir çocuğunki gibi yerine getiriyor.

HANGİ BÖLGELERE YAPILMALI?

Hacamat ile Hadis-i Şerifler bunlarla sınırlı değil. Hadislerde, hacamatın nerelerden ve hangi tarihlerde yapılması gerektiğine kadar ayrıntılı bilgi yer alıyor. "Kafa hacamatı yaptırmak 7 derde şifadır: Cinnet, baş ağrısı, cüzam, maraz, uyuklama, diş ağrısı, baş dönmesi." hadis-i şerifi buna örnek. Şu anda İslam dünyası, tedaviyi, bu hadisler doğrultusunda uyguluyor. C-7 diye adlandırılan omuz, baş, kürek kemikleri ve kalp hizası, bel ve kuyruk sokumu, ayak bileklerini kapsayan bu noktalar, bugün dünyadaki bilim adamlarının da kupa terapisi için tavsiye ettiği yerler. Çünkü bu 7 bölge, vücutta atıkların toplandığı yerler ve hastalıklar bu noktalarda kendini belli ediyor.


HACAMATIN KURALLARI

Tedavinin İslam'a göre, bir uygulama adabı var. Mesela, tedavi hicri ayın 17., 19., 21. günlerinde yapılır. Çarşamba, cuma ve cumartesi günleri uygulanmaz. Özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında daha çok faydası vardır. Terapi uygulanacağı gün hastanın, kanı sulandırıcı gıdalar tüketmemesi gerekir. Ayrıca tedaviyi yapan ve yaptıranın abdestli olması lazım. Tedavi öncesi ve sonrasında bir şey yenmemesi gerekir. Ayrıca hacamat sonrası üç gün boyunca hayvansal gıdalardan da uzak duruluyor.

HACAMATIN FAYDALARI

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Ağrıları giderir, hastalıkları önler. Kılcal damarlardaki tıkanıklığı açar. Kan ve dokulardaki gaz ve toksinlerin atılmasını sağlar. Kaslardaki sertliği ve ödemi çözer. Kan üretiminden sorumlu organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır. Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir. Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir. Dalak ve karaciğer hastalıklarını tedavi eder. Tansiyonun dengelemesine yardımcı olur. Zehirlenmeye karşı etkilidir. Büyü ve sihire karşı etkilidir. Aklı, hafızayı ve anlayışı artırır. Migreni giderir. Çıban, sivilce, kist ve tümöre iyi gelir. Enerji ve key (canlılık) yollarındaki akımı düzenler. Kan damarlarının tıkanmasını önler. Dikkati artırır.

Hacamattan yararlanmak isteyenler Hakim Solmaz’a 0.505.343 63 47 nolu telefondan ulaşabilirler…
Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.