banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Gürbüz'de Kur'an ziyafeti

Hani’nin Gürbüz beldesinde hayırlı faaliyetlerde bulunarak belde halkının teveccühünü kazanan Gürbüz İrşad-Der tarafından ‘Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma’ yarışması yapıldı.

Yarışmaya belde sakinlerinin yoğun bir şekilde katılım gösterdiği gözlenirken, Kur’an-ı Kerim tilavetleri dinleyicilere duygulu anlar yaşattı.

Hafız M. Emin Çiçek Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, 15 yaş altı çocukların okuduğu Kur’an okuyuşları ile devam etti.

“Gençlerimiz ancak Kur’an ile ıslah olur”

Gürbüz İrşad-Der  Başkanı Nihat Çam yaptığı konuşmada,  “Şüphesiz bu Kur’an insanları en doğru yola ulaştıran bir kitaptır.” ayetine vurgu yaparak “Kur’an’ın okunması ibadettir. Yapmış olduğumuz bu etkinlikte de gördük ki halkımız Kur’an’a âşık bir halktır.  Kur’an nesli bir toplumun inşası için, toplum olarak Kur’an’a sarılmamız gerekmektedir. Zira dünya ve ahiret saadetini elde etmenin yolu, Kur’an ve sünnete sarılmaktan geçiyor.” dedi.

Kur’an’ın hayatımıza hâkim olması için her birimizin çaba içinde olması gerektiğini söyleyen Çam, “Çünkü Allah (cc), Kur’an-ı Kerim ile nice toplulukları yüceltirken, nice toplulukları da alçaltır.  Eğer biz toplum olarak Kur’an’a sahip çıkmazsak, bazı sıkıntılara maruz kalırız. Bugün toplum bir buhran geçiriyor, toplum olarak kurtuluş reçetemiz Kur’an’dır.  Kur’an’dan uzaklaştığımız için gençlerimiz ellerine molotof ve taş almakta ve topluma zararlı bireyler olarak karşımıza çıkmaktalar. Oysa biz gençlerimizin elinde Kur’an, sinelerinde iman, dillerinde Allah’ın kelamı olmasını istiyor ve arzu ediyoruz.  Rabbimiz bizleri Kur’an’ın bereketinden mahrum etmesin.” diye konuştu.

Dernek tarafından ikram edilen mevlit yemeği ile program nihayete erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.