banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Gündemden Hiç Düşmeyen Balıklıgöl Devlet Hastanesi...


Sağlık alanında neredeyse tüm hastaneler problemli. Tabi, bu problemler yetersiz tedavi olarak tüm memlekete yansıyor.

Bugün ise görüntüleme cihaz alımı için 5 defa ihale yapan, 1 yılda 6 kez inşaat ihalesi yapan, fizik tedavi için gelen hastalara ancak randevu cevap verebilen, yakın zamanda Başhekim problemi konusunda çok sıkıntı çeken Şanlıurfa Balıklıgöl (Eski SSK) Devlet Hastanesindeki eksiklikleri başlıklar halinde sizlere sunuyoruz.

Öncelikle hastanemizin fiziki yapısı konusunda biraz bilgi verelim. Hastane, 19.671 m2 alana kurulmuş. 12.000 m2 kapalı alanda 208 yatakla hizmet veriyor. Kısa süre önce çocuk hastanesindeki yatak yetersizliği nedeni ile çocuklara yönelik tedavi ve yatak hizmeti de veren hastanemiz Erişkin ve yeni doğan olmak üzere 25 yoğun bakım yatak sayısına sahip.
İşte hastanedeki diğer yetersizlikler:
-Balıklıgöl Devlet Hastanesinin fiziksel mekânı yetersiz. Hasta odalarında refakatçi koltukları ve boya badana eksikliği var.
-yeni açılan çocuk bölümünde yatak sayısı yetersiz. Hastanede bazı branşlarda Personel Dağıtım cetveli (PDC) yetersizliği sonucu bazı branşlarda uzman yetersizliği var.
-Hizmet Alımlarında verimlilik düşük (EEG ve EMG gibi)
-Acil Servis acil konseptine uygun dizayn edilmemiş.
-Balıklıgöl Devlet Hastanesi Ameliyathanedeki modernizasyon çalışmaları ve evde sağlık hizmetleri çalışmaları takdir gören çalışmalar olarak kaydedilmiş.
YARIN DA ŞANLIURFA KADIN HASTALIKLARI VE DOĞUM HASTANESİNİ MASAYA YATIRIYORUZ.
Haber: Mehmet Guli Aslan/ www.balikligol.com
konu il ilgili önceki haberler
‘Sağlık’sız olan Şanlıurfa’nın “Sağlık” dosyasını açıyoruz…

‘Sağlık’sız Şanlıurfa da sıra Eğitim ve Araştırma Hastanesinde

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.