banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

GSS 2012Ye erteleniyor, ceza kalkıyor

1 Ekimde yürürlüğe girecek Genel Sağlık Sigortası uygulaması 2012ye erteleniyor. 31 Ekime kadar başvurmayana verilecek para cezası ise ortadan kaldırılacak.

Genel Sağlık Sigortası, sosyal güvenlik reformunun en önemli ayaklarından biri. Hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar da dahil 72 milyon nüfusun tamamını kapsayacak olan sistem, 1 Ekimde başlayacak, başvurular da Ekim sonuna kadar tamamlanacaktı.

Ancak, Haziran ayında Meclisten geçen bir yasayla yeşil kart uygulama süresi 2012 başına ertelenince uygulamada bütünlük için Genel Sağlık Sigortasının da ertelenmesi zorunlu oldu.

NTVye konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Emin Zararsız, Hazırlıklarımızı tamamladık. Parlamento açılır açılmaz bir maddemizdeki ertelemeyi de 1.1.2012 tarihine kadar yasalaşırsa gerçekleştireceğiz dedi.

Yürürlükteki düzenleme, Genel Sağlık Sigortası için 31 Ekime kadar başvurmayanlara 760 lira para cezası öngörüyor. Yasa değişene kadar Sosyal Güvenlik Kurumu, başvuranların işlemlerini yapacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındakilerin dışında, sosyal güvencesi olmayan ve Yeşil Kart uygulamasından yararlanamayan yaklaşık 3 milyon kişi bu kapsamda bulunuyor. Ancak yeni yasa çıktığında para cezası ortadan kaldırılacak.

Zararsız, Kanun değişince bu zorunluluk ortadan kalkacak. Bir tedbir olarak eğer parlamentodan yasa öngörülen süre içinde çıkmazsa geriye doğru yürürlük şeklinde kanunun yürürlüğe girmesini sağlamak mümkün. O zaman da müracaat etmeyen vatandaşlarımıza bildirimde bulunmadığı için verilecek idari para

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.