banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Göz bozuklukları çocukların hayatını etkiliyor

Medical Park Özel Bursa Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümü Op. Dr. Mehmet Mulun, bu durumun çocukların hayat boyu az görmesine, derslerinde, spor aktivitelerinde ve hayatlarının birçok alanında başarısız olmasına sebep olabileceğini dile getirdi. Mulun, çocukların göz muayenelerinin düzenli olarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Çocukların şikyetleri olmasa da ilk göz muayenesi için ideal zamanın bebeklerde 6. ay, çocuklarda 3 yaş olduğunu belirten Mulun, teşhis ve tedavide geç kalınarak çocukların hayatlarının karartılmamasını kaydetti. Mulun, siyah görünmesi gereken göz bebeklerinde beyaz leke, ailede göz tembelliği ve bozukluğu, prematüre doğum, gözlerin sık ovuşturulması, başın bir yana eğerek bakma ve cisimleri sürekli gözüne yakın tutma gibi durumların fark edilmesi ile birlikte göz hastalıkları konusunda uzman göz hekimine gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

Mulun ayrıca doğduktan hemen sonra, 6. ayda, 3 yaşında, okula başlamadan önce ve eğitim hayatı boyunca her yıl düzenli olarak göz muayenelerinin yapılmasının göz sağlığını korumak için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

cihan


Etiketler:  göz çocuk sağlık  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.