banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Görme engelliler Sağlık Bakanı Akdağı protesto etti ancak o işçi ise bazı vekkiller tarafından işinden olursun diye tehdit edildiğini savundu!

Görme engelliler, Sağlık Bakanı Recep Akdağın Maliye Bakanı Mehmet Şimşekle Batmanda yaptığı inceleme sırasında engelli bir işçiyle yaptığı konuşmayı Sağlık Bakanlığının önünde protesto etti.

Sorunlarını anlattığı Sağlık Bakanı Recep Akdağın tepkisiyle karşılaşan görme engelli Nurallah Mehmetoğlu, olayın ardından bazı vekillerin kendisini arayarak İşinden olursun dediğini öne sürdü.

Türkiye Körler Federasyonu ile Altınokta Körler Derneğince yapılacak basın açıklaması için Sağlık Bakanlığının önünde toplanan görme engellilere Türk Tabipleri Birliği, SES başta olmak üzere birçok meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi.

POLİS DE ENGEL OLDU

Bakanlığın önünde basın açıklaması yapmak isteyen görme engellilere güvenlik güçleri izin vermedi. Görme engelliler, bir süre polislerle tartıştı.

Türkiye Körler Federasyonu Başkanı Suha Sağlam, basın açıklamasını Abdi İpekçi Parkında değil, Sağlık Bakanlığının girişinde yapmak istediklerini belirterek, Memur bey, zorluk çıkarmayacağız, beş dakika içinde açıklamamızı yapacağız, lütfen izin verin dedi. Meslek örgütü temsilcileri de izin verilmesini istedi. Emniyet yetkilileri ise bu talebe izin veremeyeceklerini ancak parka doğru yürümelerine ve orada açıklama yapmalarına izin verebileceklerini söyledi. Görme engellilerin yürüyüşe geçmek istemesi üzerine barikat kuran polis, geçişe izin vermedi. Bu sırada fenalaştığını söyleyen Sağlama su getirildi. Taleplerinin karşılanmaması üzerine yolu trafiğe kapatmaya çalışan görme engelli eylemcilerden bazılarını güvenlik güçleri engelledi.

BAKAN BEY BİZ KÖRÜZ YA SİZ

Tartışma sonucu, görme engellilerin istedikleri yerde basın açıklaması yapmalarına izin verildi.

Eylemde, Hakkımızdır iş ve ücret, bakana etmeyiz minnet, Bizi hor görme bakan bey, sen altınsın biz tunç muyuz?, Bakan bey biz körüz, ya siz? yazılı dövizler taşıyan görme engelliler, Sağlık Bakanı engellinin düşmanı, Bakan istifa ve Himaye değil eşitlik istiyoruz diye slogan attı.

İŞİNDEN OLURSUN UYARISI

Batmanda yaşayan altı çocuk babası görme engelli Nurullah Mehmetoğlu da Bakan Akdağa  Biz burada asgari ücretle çalışıyoruz. Koşullarının iyileştirilmesini istiyoruz diyerek sorunlarını dile getirmişti.

Mehmetoğlunun bu şikayeti üzerine Bakan Akdağ, Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz. Para kazanıyorsun değil mi? diye sordu. Bakan Akdağa Evet yanıtını veren Nurullah Mehmetoğlu, Müteahhit şirketlerin yanından ne zaman kurtulacağız dedi. Bakan Akdağ bunun üzerine, Müteahhit şirketlerde çalışacaksınız, para kazanacaksınız, hadi bakalım diye ekledi.

Mehmetoğlu, olayı şöyle anlattı:

3 yıl önce işe başladığımda sigortam yapılmadı, aylık ücretim 7 ay süreyle verilmedi. Sağlık Bakanı ne sorunlarla karşılaştığımızı bilmiyor. Asgari ücretle 8 kişilik ailemi geçindiremediğimin farkında da değil. Pazar sabahı 08.00den itibaren öğleye kadar beklediğim Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bir dakikanızı alabilir miyim? deyince danışmanına Bu arkadaşımıza bir yemek ısmarlayın ve oturtun sözleri beni şok etti.

Daha sonra araya giren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gel derdini Bakana anlat dedi. Sayın Akdağ bana baktı ve elimi bile sıkmadan, söyledikleriyle adeta şok oldum. Sabaha kadar uyamadım. Büyük üzüntü duydum.

İŞİNDEN OLURSUN

Nurullah Mehmetoğlu, bazı vekillerin olayın ardından kendisini arayarak uyardığını öne sürdü.

Mehmetoğlu, şunları söyledi:

İlkel koşullarda olan taşeron işçiliğinin son bulması için böyle bir talebi, Bakan beye iletmek görevimdi.

Hastanede 3ü görme engelli toplam 7 engelli görev yapıyor. Olayın ardından AK Partili bazı milletvekilleri beni telefonla arayarak, Niye bunları basınla paylaşıyorsun. İşinden olursun sözleri beni ikinci kez üzdü.

Sağlık Bakanı Akdağın tutumuna anlam veremedim. Karşıma çıkarsa yine de aynı talebimi dile getiririm. Ekmeğim için hakkımı arıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.