banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Gezici Sağlık Ekibi Projesi Faaliyetlerine Başladı.


Gap eylem planı kapsamında GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen proje Suruç’a bağlı bir belde 86 köy ve 132 mezra da faliyetlerine başladı.

Farklı sebeplerle sağlık hizmetlerinden yararlanamayan özellikle yaşlı nüfusa temel sağlık hizmetlerinin yerinde sunulmasının sağlanması amacıyla koruyucu sağlık hizmetleri, ayakta tanı ve tedavi hizmetleri, öncelikle sağlık kurumlarına uzak ve nüfusun yoğun olduğu yerler ve yaşlılar başta olmak üzere bebek ve çocuk, gebe ve lohusa, kronik hastalığı olanlara Aile hekimlerinin yapacağı Gebe bebek izlem, 65 yaş üstü kronik hastalıklar , Diş taraması olarak faaliyet sürdürüyor.

Gezici Sağlık Ekibi Suruç’a bağlı Balaban köyünün Aşağı Ataklar mezrasından başlayarak hazırlanan program çerçevesinde Kaymakamımız Dr. Fatih Akbulut’un katılımıyla sağlık hizmeti vermeye başladı. Vatandaşlarla sohbet edip köyü gezen Kaymakamımız Dr. Fatih Akbulut “Gezici sağlık hizmetimiz Gap idaresi başkanlığıyla Suruç Kaymakamlığının ortaklaşa yürüttüğü bir proje olup Suruç ilçe merkezine gelemeyen vatandaşlarımıza yerinde sağlık hizmeti vermek amacıyla sunulan bir hizmettir. Daha çok kırsal bölgelerde köylerimizde ve mezralarımızda yaşayan özelliklede bayan ve çocuklara yönelik olarak önleyici sağlık hizmeti vermek amacıyla aile hekimliğinin çerçevesinde sunulan bütün hizmetleri vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Vatandaşımızın durumdan çok memnun olduğunu gelip yerinde müşade ettik eksikliklerimiz varsa bunları ileride gidereceğiz. Ama şuan görünüm itibariyle vatandaşımız memnun. Bizde arkadaşlarımıza, emeği geçenlere, doktor arkadaşlarımıza ve proje koordinatörü arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah hizmetlerimiz devam edecektir biz halkımızın hizmetindeyiz” dedi.


Konuyla ilgili değerlendirme yapan Suruç Sağlık Grup Başkanı Dr. Feride Begüm Ertunç ise ”Bu Proje bir belde 86 köy ve 132 mezraya hizmeti yerinde verecektir. Vatandaşlarımıza yerinde hizmet edebilmek için hazırlanan bu proje faaliyetlerine başlamıştır. Bu vesileyle ilk sağlık hizmetini Balaban köyü aşağı ataklar mezrasında hizmet vermeye başladık. Hekim arkadaşlarımız bundan sonra hazırladığımız program çerçevesinde ilçenin dört bir tarafına hizmet götürmeye devam edecektir. Bu Projede emeği geçen Sayın Kaymakamımız Dr. Fatih Akbulut’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gezici sağlık ekibini köyde gören vatandaşlar ise Kaymakamlığın başlatmış olduğu bu hizmetten duydukları memnuniyeti ifade ederek Kaymakamımız Dr. Fatih Akbulut’a teşekkür ettiler.

Haber: Müslüm Ergün

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.