banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Sanlıurfa

Genel Sekreter Sulhan, doktora saldırıyı kınadı

Dr. Sulhan açıklamasında; “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil servisine başvuran bir hasta yakını hastasının durumunun iyi olmadığını söyleyerek, Muayene edilmesini istiyor Doktor Bey hastanın muayenesini yaptıktan sonra, ilaç yazarken ‘‘sen benimle neden konuşmuyorsun, benimle neden fazla ilgilenmiyorsun’’ diyerek acil serviste çalışan doktorumuz darp ediliyor.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete karşıyız ve h bir şekilde kabul etmiyoruz. Gece gündüz demeden 24 saat halkımıza hizmet vermeye gayret eden tüm sağlık çalışanlarımıza uygulanan her türlü şiddet, tehdit, hakaret gibi fiiller asla bir hak arama aracı olmayacağı gibi, haklı bir tarafıda bulunmamaktadır.

Ülkemiz bir hukuk devleti olup vatandaşımızın her türlü şikâyetleri için tüm yolları açıkken hastanelerimizde ‘‘Hasta Hakları Birimleri’ ’varken, haklarını şiddet ve öfke patlamalarıyla aramaya çalıştığını düşünenler çok iyi bilmelidir ki; Sağlık çalışanlarına uygulamaya çalıştıkları her türlü olumsuz davranış ve fiili şiddet, sağlık çalışanları ailesini derinden yaralamakta ve hizmetlerine olumsuz yansımaktadır.

Sağlık çalışanlarımızın çalışma koşullarının düzeltilmesi, onların huzurlu ve rahat çalışmalarının sağlanması sonuç itibariyle özveriyle kesintisiz bir şekilde verilmeye çalışılan sağlık hizmetlerinin kalitesini arttıracağı gibi bu sorumluluk bu hizmeti alan almayan tüm toplumumuza aittir.

Daha iyi sağlık hizmeti için önce sağlık çalışanlarımıza sahip çıkalım ve saygı duyalım.

Değerli halkımızdan, bir kültür beşiği ve medeniyet şehri olan Şanlıurfa ilimize yakışır, saygıyı tüm sağlık çalışanları adına bekliyoruz.

Konu ile ilgili olarak yasal süreçler başlatılmış olup konunun takipçisi olacağımızı, ifade ediyoruz” denildi.

Bilindiği 3 gün önce Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor  pratisyen hekim Oğuzhan Demir, isimli hasta yakını şüpheli İ.Ç gözaltına alınmıştı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.