banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Gaziantep'teki pide fırınlarına uyarı

Gaziantep’te bulunan pide fırını işletmecilerini uyaran Gaziantep Pideciler, Simitçiler ve Yufkacılar Odası Başkanı Abdullah Sarı, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında yer alan işletmeler için hijyen eğitim belgesi almaları için verilen sürenin sona erdiğini hatırlattı.

Pide fırını işletmecilerinin hijyen belgelerini alabilmeleri için, meslek odalarına başvurarak kayıtlarını yapması gerektiğini belirten Sarı, belgesi olmayan işletmelere, ilgili kurumlar tarafından idari para cezası kesileceğini söyledi.

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında yer alan işletmeler için hijyen eğitim belgesi almaları için verilen sürenin sona erdiğini anımsatan Sarı, Hijyen Eğitim Belgesi şartının geçen yıl Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulduğunu belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sarı, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında eğitim almak isteyen işletmelere verilen sürenin geçtiğimiz yıl sona erdiğini kaydetti.

Sarı, “Söz konusu yönetmelik gıda üretim ve perakende iş yerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerlerini kapsamaktadır. Bu kapsamda bu kural, biz pide fırınlarını da içerisine aldığından dolayı geçtiğimiz yıldan bu yana işletmecilerimize eğitimler verdik. Tanınan sürenin sona ermesi ile tüm işletmecilerimizin odamıza başvurmaları gerekmektedir.” dedi.

Hijyen eğitimlerini, çalışanlarına kendi imkânlarıyla vermek isteyen iş yeri sahipleri ve işletmecilerine çağrıda bulunan Sarı, iş yeri sahipleri ve işletmecilerin gerekli belgeleri almak için il veya ilçelerdeki Mesleki Eğitim Merkezleri veya Halk Eğitim Merkezleri’ne müracaat etmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.