banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

Gaziantep'te yeni yapılan hastanede ilk doğum heyecanı

Sağlık Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehitkâmil ilçesi Göllüce Mahallesinde tam teşekküllü hastaneye dönüştürülen İnayet Topçuoğlu Hastanesinde ilk doğum gerçekleştirildi.

Göz, doğum, yoğun bakım, ameliyathane, çocuk cerrahisi, fizik tedavi, KBB, diş ve daha birçok alanda polikliniği bulunan hastanede ilk doğum gerçekleşti. Sezeryan ile yapılan doğumla 3 kilo 100 gram olarak dünyaya gelen erkek bebek ve annesinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

“Hoş geldin minik hemşehrim”

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca yaklaşık bir yıldır ilçe ve merkezde devam eden “Hoşgeldin Minik Hemşehrim” projesi kapsamında ilk doğum hediyesi olarak bebeğe, zıbın takımı, battaniye, çocuk bezi, çanta ile termometre gibi eşyaları içeren bir paket hediye edildi.

Hediyeyi takdim eden Hastanenin Başhekimi Dr. Gökhan Karalar, anne ve babaya hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Anne Badegül Çakmak, anneve bebeğinin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten Karalar,  “Tıp merkezinden hastaneye dönüştürülen tesiste, 128 yataklı bir hastaneye teşekkül ettirdik. Bunun içerisinde yeni doğan ünitelerimiz, yoğun bakım ünitelerimiz, ameliyathanelerimiz, doğumhanemiz, hasta yatış kartlarımız var. Ayrıca acil hizmeti sunduğumuz 16 kişilik bir yatak ünitemiz mevcut. Hastanemizde bölge halkına hizmet edecek tüm tıbbı teknik donanım ve personel açısından hiçbir eksiğimiz yok. Kadın doğum, genel cerrahi ve ortopedi açısından orta ölçekli birçok ameliyatı gerçekleştirebilmekteyiz.” dedi.

Anne Badegül Çakmak da verilen hizmetten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Baba Ahmet ise bölgeden doğum hastanesine gitmenin çok sıkıntılı olduğunu, hem maddi hem manevi külfet getirdiğini ifade ederek, “Bu hastane sayesinde bu külfetten kurtulduk. İki çocuğum var, bu üçüncü. Doğum hastanesi çok uzak, ulaşım noktasında çok sıkıntı çekiyorduk. Ancak bu hastane sayesinde bundan kurtulduk. Hem doktorlar hem de personellerin hizmetinden çok memnun kaldık.” diye konuştu. 

Güneydoğu’nun en çok göç alan ili olan Gaziantep’te her alanda hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dezavantajlı bölgelerde vatandaşların sağlık noktasında yaşadığı sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Şahin, bu kapsamda belediye bünyesinde bulunan ve daha önce İnayet Topçuoğlu Tıp merkezi  olarak hizmet veren, tesisi  tam teşekküllü hastaneye çevirdiklerini kaydetti.

Obezite, fıtık, safra kesesi, ortopedi ve kadın doğum açısından ilk ameliyatların yapıldığını anlatan Karadağ, 11 polikliniğiyle hizmet veren hastanede ameliyat olan hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Günde bin 100 hastaya hizmet veriliyor

Polikliniklerin günde yaklaşık bin 100 civarı hastaya hizmet verdiğini vurgulayan Karalar, “Bunların içerisinde yoğun bakım hastalarımız dâhil değil. ayaktan gelen poliklinik hastalarımız dâhildir.” dedi.

Bölge halkının, verilen hizmetten dolayı çok memnun olduğunu dile getirdiklerini aktaran Karalar, bölgede daha önce böyle hizmet veren bir  hastanenin bulunmadığını söyledi.

İnayet Topçuoğlu Hastanesi olarak bu açığı büyük miktarda kapattıklarına işaret eden Karalar, Karalar, “Bu bölgeden kadın doğum hastanesine veya çocuk hastanesine gitmek hem zaman kaybı, hem de maddi olarak hastalara külfet getiriyor. Bu bölgedeki hastaların o külfetini biz bir şekilde çözmüş olduk.” ifadelerini kullandı.

 (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.