banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Gaziantep'te Tüp Bebek Merkezi törenle açıldı

Gaziantep’te Sağlık Bakanlığı’nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle yaptırılan Tüp Bebek Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül katıldı.

Tüp Bebek Merkezinde, üremeye yardımcı tedavi merkezi başta olmak üzere anne okulu ve il dışından gelen riskli gebe kadınların misafir edileceğini belirten Milletvekili Gül, Tüp Bebek Merkezinin çocuk umudu taşıyan ailelere yardımcı olacağını kaydetti.

Yapımı tamamlanan ve düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirilen Tüp Bebek Merkezinin açılışında bir konuşma Valisi Yerlikaya, Gaziantep’te bin 875 yataklı şehir hastanesinin açılacağını söyledi.

“Türkiye’de en iyi 10 şehir hastanesinden biri Gaziantep’e geliyor”

Gaziantep çocuk hastanesi ile 25 Aralık Devlet hastanesi içerisine 300 yataklı ek binaların yapılacağını söyleyen Yerlikaya, “2015 yılı içerisinde bu atılan ilk temeli 2016 yılının ilk 6 ayı içerisinde 3 temel daha izleyecek. Bunlardan ikincisi 2008 yılında açılan 368 yataklı çocuk hastanemiz var. Bu bize yetmiyor. Çocuk hastanesinin bahçesine ek 300 yataklı yeni bir hastane daha yapıyoruz. Ardından üçüncü bir ihale daha yapılıyor. Bu ihalede 25 Aralık Devlet Hastanemizin bahçesine 300 yataklı yeni modern bir hastane yapılacak. Uzun zamandan beri yer değişikliği meselesi ile ilgili şehrimizde tartışma konusu olmuştu. Bin 875 yataklı Türkiye’deki ilk etapta yapılan en iyi 10 şehir hastanesinden biri Gaziantep’imize geliyor.” dedi.

Tüp Bebek Merkezi önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Milletvekili Gül ise konuşmasında, “Hükümet ve yerel hükümet ortaklığı ile Büyükşehir ve Sağlık Bakanlığımız ile el ele vererek, çok önemli bir hizmet alanını Gaziantep’imiz ve bölgemiz için açılışını hep beraber yapıyoruz. Türkiye’de siyasetin ve devlet yönetiminin merkezinde eğer insan olursa bu gibi eserler her zaman milletin hizmetine seferber kılınır. Bizim temel anlayışımız merkezinde Osmanlı’nın kurucusu manevi büyüğü Şeyh Edeb Ali’nin bir sözü yazmaktadır. ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ bizim bütün felsefe ve çalışma anlayışımız bu ilkeye dayanmaktadır.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise konuşmasında, Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle ile yaptıkları bu çalışmayı çok önemsediklerini kaydetti.

Şahin, “Ben özellikle göç alan bölgeleri dolaştığım zaman aileler bilgiye ulaşamıyor. Nereye gideceğini bilemiyor. Yeterince ekonomi durumu ve yeterince eğitim durumu yok. Biz de bu anlamda bizden ciddi bir şekilde destek istendiğini gördük. Bize gelen talepleri topladık. Şu an ise bu merkez daha açılmadan bin 200 aile buranın açılmasını bekliyor. Bu iş çok hayırlı bir iş ve bu işle beraber inşallah iki özel hastanemiz ile beraber onların da sponsorluğu ile başlatmıştık. Bu merkezde hiç kimseye ihtiyaç kalmadan herkes bu merkezden faydalanacak. Bizim bu anlamda tek istediğimiz vatandaşlarımızın hayır duasıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Tüp Bebek Merkezinin kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Daha sonra heyet, merkezde bulunan sağlık cihazlarını inceledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.