banner2
Öne Çıkanlar Urfa Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin

Gaziantep'te 4 bin 500 fidan toprakla buluşturuldu

Şehitkamil Bal Ormanı Projesi kapsamında Battal Mahallesi Karlık Deresi mevkiinde yapılacaka ağaçlandırma çalışmaları, düzenlenen yoğun katılımlı törenle başladı.

Etkinliğe, Gaziantep Vali Yardımcısı Turgay Ergin, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Şehitkamil Meclis Üyeleri çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

Projeye hakkında bilgi veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Projenin önemine değinen Fadıloğlu, “‘Bi Dünya Yeşil Projesi’ çerçevesinde bugün 11.’sini gerçekleştirecek olduğumuz bu ağaçlandırma çalışması, diğerlerinden biraz farklı. Biz bu projeyi devam ettirmek istiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ‘Bi Dünya Yeşil Projesi’nde bu proje ‘bal ormanı’ olarak planlandı. Özellikle bu bölgedeki yerleşim alanlarının ekonomisine katkı sağlamak adına, arıcılığı geliştirmek için burada iki arılık bölge olacak. Burada 80’e yakın kovanın olması söz konusu. Bu projedeki amaç; özellikle erozyonu engellemek, yeşilliği arttırmak, arıcılığı geliştirmektir.”dedi.

Hayata geçirilen projenin arıcılara büyük fayda sağlayacağını dile getiren Battal Mahallesi Muhtarı Kadir Tis ise, “Mahallemize çok önemli bir değer kazandırıldı. İnşallah bu çalışmaların devamı gelir. Mahallemizde arıcılık var. Bu projenin arıcılara çok büyük faydası olacak. Mahallemizde geleceğimize aktarabileceğimiz bir orman oldu.”ifadelerini kullandı.

Projeye destek için etkinlik alanındaki yerlerini alan çocuklar da fidan dikti. Fidan dikiminin ardından çocuklar, üzerine isimlerinin yazılı olduğu etiketleri fidanlara diktiler.  

Şehitkamil Bal Ormanı Projesi, 50 bin metrekare alan üzerine 2 arılık konuşlandırılabilecek. Her bir arılığa, ortalama 30-40 adet kovanın konması ve her bir kovandan da 20 kilogram bal üretiminin gerçekleşmesi hedefleniyor.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.