banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Urfa Yumurtalı Köfte

Gaziantep'te 10 bin aileye karbonmonoksit detektörü dağıtıldı

Gaziantep İtfaiyesine bağlı uzmanlar tarafından Güneş Mahallesi Sosyal Tesisinde, mahalle sakinlerine yönelik, soba yakma eğitimi düzenledi. Eğitim sonrasında Şahinbey Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından vatandaşlara karbonmonoksit detektörü dağıtıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl yüzlerce kişinin sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiğini hatırlatarak, “Evinde soba kullanan vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı.” diye uyardı.

Belediye olarak yaklaşık 3 yıldan bu yana karbonmonoksit detektörü dağıttıklarını belirten Tahmazoğlu, “Yaşanan olaylar bizleri çok üzüyor. Geçtiğimiz yıllarda 11 bin 150 ailemize bu cihazlardan hediye ettik. Bu yıl da 10 bin ailemize bu cihazı hediye edeceğiz. Vatandaşlarımıza evlerinde soba yakarken dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Gerekli tedbirleri alarak bilinçli bir şekilde sobalarını yaksınlar. Allah kimseye herhangi bir soba zehirlenmesi göstermesin. Amacımız can kayıplarını önlemektir.” ifadelerini kullandı.

Dağıtılan detektörleri alan vatandaşlar ise yıllardır sobalı evlerde oturduklarını belirterek, yetkilere teşekkür ettiler.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.