banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün

Gaziantep’e UNESCO tarafından ‘gastronomi kenti’ unvanı verilmesinin başta mutfak sektörü olmak üzere tüm Gazianteplileri sevindirdiğini söyleyen Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, bu önemli başarının Gaziantep’in ufkunu ve çehresini değiştireceğini vurguladı.

Gastronomi kenti unvanının Gaziantep’e verilmesinin turizm anlamında da önemli olduğunu belirten Bayrakçı, UNESCO Gastronomi Şehirleri listesinde Gaziantep’in yer almasının büyük bir değer taşıdığını belirtti.

Konu ile ilgili konuşan Bayrakçı, Dünyada UNESCO tarafından 47 kent arasından gastronomi şehirleri listesinde Gaziantep mutfağının birinci seçildiğini söyledi.

Bayrakçı, “Gaziantep’e UNESCO tarafından mutfak kenti unvanı verilmesi bizi ve üyelerimizi çok mutlu etmiştir. Hak ettiğimiz bir yerdi. Bu işte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bu başarı Gaziantep’in ufkunu ve çehresini değiştirecektir”

Gaziantep’te mutfak sektöründe yer alan işletmelere özellikle hijyen konusunda çok ciddi önlemler alması çağrısında bulunan Bayrakçı, “Bu başarı Gaziantep’in ufkunu ve çehresini inşallah değiştirecektir. Bu listeye girmemiz işin başlangıcıdır. Bundan sonra Gaziantep’te esnafımızın özellikle mutfak sektöründe olanların çok ciddi çalışmalar ve hijyen konusunda çok ciddi önlemler almalıdırlar. Esnaflarımıza kendilerini geliştirme konusunda çok ciddi yatırımlar ve eğitimler yaptırmamız lazım. Bu anlamda gerek belediyelerimizle gerek de üniversitelerimizle bir koordine halinde çalışmalar yapmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

“47 kent arasına girmeyi başardık”

Bu başarı ile Gaziantep’in ekonomik anlamda da hak ettiği yeri alacağına inandığını belirten Bayrakçı, elde edilen başarının sadece yemek sektörü ile birlikte bütün sektörlere faydalı olacağını kaydetti.

Gaziantep’in UNESCO’ya girmesinin çok önemli olduğunu belirten Bayrakçı, “Dünyada gastronomi alanında Gaziantep, gerçekten dünyada sayılı illerden biridir. Bunu da dünya çapında tescillemek çok önemliydi. 47 kent arasına girmeyi başardık. Bu başarı ve ödülün kıymetini bilmemiz lazım. Bütün Gaziantepli hemşerilerimi, esnafımı ve bu alanda yemek yapan misafirlerini ağırlayan ev kadınlarını bu unvanımıza sahip çıkmaları gerekir.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.