banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Eyyubiye’ye Ağız Diş Sağlığı Hastahanesi temeli atıldı



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in katıldığı temel atma töreninde, Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkadir Emin Önen, Doç.Dr. Halil Özcan ve Mahmut Kaçar, AK Parti İl Başkanı Av.Yusuf Eğilmez ve Eyyubiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Uz. Dr. Erdoğan Duran, bazı kamu kurum amirleri ile partililer ve vatandaşlar hazır bulundu.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde yapılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin temel atma törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yılda 50 milyar TL'lik sağlık harcamasının bulunduğunu belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde bugün Türkiye'de vatandaşlarımızın yararlandığı gibi bir sağlık teminat paketi yok” dedi.
Yılda 50 milyar TL sağlık harcaması yapılıyor
Eyyübiye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin temel atma törenine katılan Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada iktidarın sağlık alanında yaptığı yatırım ve hizmetler hakkında bilgi verdi.
Son yıllarda sağlıkta büyük bir dönüşüm olduğunu belirten Bakan Çelik Çelik, yılda 50 milyar TL tutarında, vatandaşların sağlık harcamasına para ödediklerini ifade etti.
Yıllık 50 milyar TL'lik rakamın büyük bir rakam olduğunu belirten Bakan Faruk Çelik, “Sağlıkta büyük değişim, dönüşüm, gelişim oldu. Yılda 50 milyar TL olarak sağlıkta harcamamız ve ödememiz var. Çalışma Bakanlığı olarak bu ödemeleri yapıyoruz. Yani 50 katrilyon liralık vatandaşlarımıza sağlık harcamaları gerçekleşiyor. Ve bu ödemeleri biz devlet olarak yapıyoruz. Bu önemli bir rakamdır. Dünyanın hiçbir yerinde bugün Türkiye'deki vatandaşımızın yararlandığı bir sağlık teminat paketi yok. Dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Onun için vatandaşımızın sağlıktan memnuniyeti yüzde 80 oranlarına dayanmış durumdadır” dedi.
Şuanda Şanlıurfa'nın hemen her ilçesine bölge hastanesi yapıldığını hatırlatan Bakan Çelik, önemli bir durumda ise hava ambulanslarının da kullanılabildiğini ifade etti.
Bakan Faruk Çelik, törene katılan Milletvekili ve bürokratlarla birlikte butona basarak, inşaata harç döktü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.