banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Eyyubiye'ye 2 ayrı hastane

Devlet Bakanı Faruk Çelik, GAP vadisinde yapımı planlanan Bin 600 yatak kapasiteli Şehir Hastanesinin haricinde nüfusça kalabalık olan Eyyubiye semtindeki vatandaşların mağdur olmaması, hastasını oradan GAP vadisine taşımaması için Eyyubiye’ye 2 ayrı hastane yapılacağını söyledi.

     Hem hastaların hem de vefakâr sağlık çalışanlarımızın sağlık alanındaki memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı amaçladıklarını belirten Devlet Bakanı Faruk Çelik, “Şanlıurfalı her şeyin en iyisine layıktır. Şanlıurfa ve Şanlıurfalı hizmete susamış. Mevcut Eğitim Araştırma, Balıklıgöl, Harran Üniversitesi ve Özel Hastahaneler bile nüfusça kalabalık olan Şanlıurfa’da ihtiyaca cevap vermiyor. GAP vadisinde yapılmasını planladığımız toplam Bin 600 yataklı Hastahanelerde bir hasta başka yerlere sevk edilmeden muayenesini ve tedavisini yaptırabilecek. Ancak şehir büyüyor, nüfus zaten çok kalabalık. Hele Eyyubiye semti çok kalabalık bir nüfusa sahip. Gerek Milletvekili arkadaşlarımız ve gerekse biz gezdiğimizde vatandaşlarımız mahallelerine hastane istediler. Gerekçelerini de haklı bulduk. Oradaki vatandaşların hastalarını mevcut hastanelere kadar taşımamaları, anında müdahale edilebilmesi ve maddi ve manevi mağdur edilmemeleri için Eyyubiye’ye 200 yataklı Devlet Hastahanesi ile 50 üniteli Diş Hastahanesi yapılmasını kararlaştırdık. Sağlık Bakanlığı ile de görüştük. Başbakanımız da mitingde Şanlıurfa halkımıza bu müjdeyi verdiler. İnşallah 12 Haziran seçimlerinden hemen sonra gerçekleşmesi için gayret edeceğiz. İl ve ilçe merkezlerindeki mahallerimizde ve köylerimizde nüfus yoğunluğu ve ulaşımı dikkate alacak, yeni bir planlama ile ihtiyacı karşılayacak Aile Sağlık Merkezleri de yapacağız. İl genelinde 112 acil ilk yardım istasyon sayısını 40’a çıkaracağız” dedi.

     Bakan Çelik, Bin 600 yatak kapasiteli Şehir Hastanesinin haricinde 600 yataklı Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesini de en kısa sürede bitireceklerini ihtiyacı olan tüm ilçelerimizin de hastane ihtiyacını gidereceklerini, hazırladıkları Seçim Taahhütnamesinde bu projelerin ayrıntısını ve bitiş tarihlerini belirttiklerini söyledi.  

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.