banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Eşek sütü kansere iyi mi geliyor?
Akciğer kanseri olan eşinin, eşek sütüyle iyileştiğini iddia eden Yakup Zambak, çiftlik kurdu. Ispartalı girişimci, eşek çiftliğinde talepleri karşılamakta zorlanıyor.
Eşek sütünün anne sütüne yakın değerler içerdiğini ifade eden uzmanlar ise kanseri tedavi ettiği konusunda temkinli.
Isparta'da eşek çiftliğinin kuruluş öyküsü oldukça ilginç... Doktorlar, Yakup Zambak'ın eşi Filiz'e 5 ay önce akciğer kanseri teşhisi koymuş. Eşek sütünün kanserli hücreleri öldürdüğünü duyan Yakup Bey, süt bulmakta zorlanınca bir eşek satın almış. Eşek sütü içen eşi tedaviye olumlu cevap vermiş.
"EŞEK SÜTÜ İÇTİM, İYİLEŞTİM"
Kanser hastası Filiz Zambak, "Çok hastane gezdik. Tedavi hiçbirisi şey olmadı. Hiçbiri de tutmadı. Eşimin sayesinde eşek sütüne başladım. Ve de şu anda da yendim. Çok da memnunum" diyor.
Eşek çiftliği sahibi Yakup Zambak ise "Dostun vasıtasıyla eşek sütü ve balmumu içmemizi önerdiler. Ve bir şekilde biz bu eşek sütünü bulduk. Eşek sütü içtikten sonra 3 gün sonra tedaviye cevap vermeye başladı. Ondan sonra 15 gün içerisinde biz tamamı ile iyileşme derecesine geldik" diye konuştu.
TALEPLERİ KARŞILAMAKTA ZORLANIYOR
Eşek sütünün değerli olduğunu gören Yakup Zambak, işi büyütmeye karar verdi. Eşek sayısı kısa sürede 18'e çıktı.
Talepleri karşılamakta zorlanan Yakup Zambak, "Eşek aldıktan sonra bizim eşek aldığımızı duyup bizden talepte bulundular. Bizde bu işi kendimiz bulmakta çok sıkıntı çektik. Kendimiz sıkıntı çekince bir başkalarına yardımcı olalım açısından bu çiftliği kurduk" dedi.
Eşek sütünün litresi, 60 ila 80 liradan satılıyor. Çünkü bir eşekten 2 veya 3 ayda bir, günde bir litre süt alınıyor. Sonra bu rakam 50 gramlara kadar düşüyor.
EŞEK SÜTÜ KANSERİ İYİLEŞTİRİYOR MU?
Eşek sütü anne sütüne yakın değerler içeriyor. Ancak uzmanlar, kanseri tedavi ettiği konusunda temkinli.
Bu konuda değerlendirmelerde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Turhan Yavuz, "Özellikle bağışıklık sistemini onardığı ve bağışıklık sistemine destek olduğu için mineral içeriği yüksek. Özellikle kanser hastalığında kolon kanseri gibi hastalıklarda kardiyo vasküler hastalıklarda, yaşlanma ve antioksidan ihtiyacı olan hastalıklarda yani vücudun düşkün düştüğü durumlarda faydalı olduğuna ait bilimsel veriler var. Fakat bunlar henüz doğruluğu yüzde 100 ispatlanmış şeyler değil" diye konuştu.
Eşek sütünün ne kadar faydalı olduğu tam bilinmese de kesin olan zararlı olmadığı...
Rotahaber.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.