banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Elazığlı sobacılar satışlardan memnun değil

Elazığlı sobacılar, doğalgazın gelmesiyle soba satışlarında çok fazla düşüşün olmasından şikayetçi

Özellikle doğalgazın gelmesiyle sobacılık mesleğinin bitme durumuna geldiğini söyleyen Ali Yıldız, “Doğalgazın gelmesiyle beraber işlerimiz yarıdan fazla düştü. Şehir merkezine zaten soba satamıyoruz. Bir tek köylere ve ilçelere satabiliyoruz. Eski işlerimiz yok. Doğalgazın gelmesiyle sobacılık mesleği tarihe karışmak üzeredir. Kar marjlarımız oldukça düştü. Kendimizi zor geçindirecek hale gelmişiz. Devlet kobilere falan destek veriyor biz de Kobilere destek için gidiyoruz ama bizi hep esnaf ve sanatkârlara yönlendiriyorlar oraya gidiyoruz oradan da alamıyoruz. Mesleğin cazibesi kalmadığı için çırak da yetiştiremiyoruz. Eskisi gibi kimse gelip sopacıda çalışmak istemiyor. Sobacılık bitmek üzere olan bir meslek haline geldi.” şeklinde konuştu.

Doğalgazın yaygınlaşması nedeniyle şehirde soba satışıyla beraber bora ve diğer soba malzemelerinin satışının da bitme aşamasına geldiğini ifade eden Necati Güralp ise, şimdilik daha çok kırsal kesime satış yaptıklarını söyledi.

Doğalgazın gelmesiyle beraber satışlarının ciddi derecede düşmesinden dert yanan Sobacı Mustafa Erkuş da, “Soba satışlarımızda doğalgaz çıktığından dolayı yüzde yetmişlik bir düşüş var.” şeklinde konuştu. (Sinan Bilici - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.