banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Duran; Sigara Kuresel Bir Sorundur
Duran yazılı açıklamasında; "Bilindiği gibi sigara kullanımı, halk sağlığı için ciddi sonuçları olan küresel bir sorundur. Sigara tüketiminin ve sigara dumanına maruz kalmanın; ölüme, hastalıklara ve sakatlıklara neden olduğu, yüksek düzeyde bağımlılık yapan tütün ürünlerinin farmakolojik olarak aktif , zehirli ve kanserojen olduğu bilimsel bir gerçektir. İçinde 50’den fazla kanser yapıcı, 4.000’den fazla kimyasal madde bulunan sigara,  kanserin başlıca tetikleyicisidir.
Sigara başta akciğer kanseri olmak üzere, gırtlak, yemek borusu, ağız boşluğu, yutak, idrar yolları, böbrek, pankreas, idrar kesesi, karaciğer, serviks ve kan kanseri görülme sıklığının artmasına neden olur.
Akciğer kanserinin %90’ı sigaraya bağlıdır ve akciğer kanseri diğer tüm kanserlerin toplamı kadar insanın ölümüne neden olmaktadır.
Sigara, kanı pıhtılaştırdığından damar çeperlerini kalınlaştırır. Bunun sonucu damar sertliği ve yüksek tansiyon oluşur. Bu oluşum ; göz , beyin , kalp, karaciğer, böbrek başta olmak üzere bütün damarlarda çatlama , yırtılma ve tıkanmalar yapar. Kan dolaşımı yavaşlar, nabız sayısı artar, solunum yetmezliği görülür.
Sigara içerek sadece kendimize değil,  sevdiklerimize ve çevremizdeki insanlara zarar verdiğimizi unutmamalıyız. Pasif içiciler sigara içen kişilerin yanında durarak 3700 çeşit kimyasal gazdan zarar görmektedirler. Her yıl binlerce pasif içici sigara dumanının verdiği zararlardan dolayı hastalanarak hayatını kaybetmektedir. Sigara içmeyen akciğer kanserli hastaların 1/3’ü sigara içen bir kişi ile yaşamaktadır, yani pasif içicidir. Sigara içmeyenlerde görülen akciğer kanserlerinin %17’sinin nedeni çocukluk çağı veya erişkin dönemdeki pasif içiciliktir.
Dünyadaki tüm ölümlerin %30’u sigara nedeniyledir. Ülkemizde her yıl 100.000 insanımızı erken yaşlarda sigaraya kurban vermekteyiz. Eğer gerekli önlem alınmazsa önümüzdeki 20 yılda bu sayı 250.000’e çıkacaktır. Sigaranın yol açtığı ölümler; trafik, terör, iş kazaları vb. tüm ölümlerin toplamından 5 kat daha fazladır. Her yıl Ülkemizde 100.000 kişinin ölmesi demektir;
-Her gün bir uçak düşüyor ve 300 kişi ölüyor.
-Her yıl yüz bin nüfuslu bir şehrimize bir atom bombası atılıyor.
-Her gün içi dolu 6 otobüs uçuruma yuvarlanıyor kimse sağ kalmıyor demektir.
Sonuç olarak zararı kesinlikle ispatlanmış sigara ve benzeri ürünlerin kullanımı mutlaka terk edilmelidir.
Sigaraya karşı savaş kanserlerin %30’nu yok edecektir.

Sigara ile hem kendinizi hem geleceğinizi yok etmeyin" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.