banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Dülük Tabiat Parkı bir yılda 235 bin ziyaretçiyi ağırladı

Dülük Tabiat Parkı, hizmete açıldığı günden bu yana içerisinde barındırdığı biyolojik göleti ve 155 ayrı cinsten ve 11 bin 350 kök bitkiden oluşan doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini her mevsim büyülemeyi sürdürüyor.

Şehitkamil Belediyesi Dülük Baba Tabiat Parkı yetkilileri, Gaziantep ve Şehitkamillilerin yanı sıra kenti ziyaret eden yerli-yabancı turistlerin de vazgeçilmez mekanı olan Dülük Tabiat Parkının 2015 yılı içerisinde toplam 234 bin 650 kişiyi ağırladığını belirttiler.

Su ve kuş sesinin birbirine karıştığı doğa harikası ve her mevsim farklı görsel güzelliklerle misafirlerini karşılayan Tabiat Parkı içinde bulunan biyolojik gölette akan suyun huzur veren sesi ve kuş cıvıltıları ziyaretçilerin yürüyüşüne eşlik ediyor.

Dülük Tabiat Parkı içerisinde bulunan biyolojik gölet, ziyaretçilerin en fazla beğendiği yerlerin başında gelirken, Dülük Tabiat Parkı ziyaretçileri, doyumsuz manzara ve bol oksijenli gezi esnasında fotoğraf çekerek yaşadıkları anı ölümsüzleştiriyor.

Dülük Tabiat Parkına hayran kaldıklarını dile getiren vatandaşlar, Dülük Tabiat Parkının görünümüyle huzur bulduklarını dile getirdiler.

Biyolojik Gölet ve Biyolojik Şelalenin Tabiat Parkına ayrı bir güzellik kattığını belirten vatandaşlar, “Bin bir çeşit bitkinin de bulunduğu tabiat parkında insan adeta huzur buluyor. Buraya ailemizle birlikte haftada bir defa mutlaka piknik yapmaya geliyoruz. Şehrin gürültüsünden kurtulup, bu eşsiz ve güzel manzaranın tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Gerçekten yeşil alana, temiz havaya ihtiyacımız var.” dediler.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.