banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

DT.Yücel: Toplum Olarak Diş bakımına önem vermiyoruz

Şanlıurfa esen tepede ki diş ve ağız sağlığı hastanesinin çok yoğun olmasının nedenini ve diş sağlığı konusunu Diş tabibi Mahir Yücel’e sorduk.

DT. Mahir Yücel, Haber Müdürümüz Mehmet Emin KUŞ’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çok yoğun bir tempo ile çalışmamıza rağmen hasta yoğunluğunun önüne geçemiyoruz. Bunun nedeni ise, hastane ve hekim sayısının yetersiz olduğu kadar toplum olarak ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermememizden kaynaklanmaktadır.”

Diş tabibi Yücel: “Birçok Avrupa ülkesinde diş nedeniyle hastanelere başvurma sayısı (bir şehirde) yüzleri (100) bulmazken bizim kentimizde ve ülkemizde her gün bu sayı binleri (100) geçmektedir.” Dedi.

Diş tabibi Mahir Yücel: “İnsanlarımızın artık sağlık konusunda ciddi davranması gerektiğini ve özellikle diş konusunda ihmalkâr davranmamasını rica ederek; biz hekimler olarak gereken özveriyi göstermeye çalışıyoruz ve biz insanlarımızdan da ağız hijyenine dikkat etmelerini, düzenli olarak fırçalamalarını ve en az altı (6) ayda bir herhangi bir sağlık kuruluşunda diş hekiminin kontrolünden geçmesini önermekteyiz.” Dedi.

www.balıklıgöl.com Özel Haber

Diş hastanesi kayıt sırasından bir kare:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.