banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Down sendromlu çocuğu için eğitim istiyor

Van merkez Şerefiye Mahallesi’nde ikamet eden 4 çocuk babası olan Nezir Şos, "down sendromlu" olarak dünyaya gelen oğlu Abdulmuttalib 'in eğitim görmesi için destek talebinde bulundu.

Maddi durumlarının yetersiz olması ve aldığı maaşla geçinemeyen baba Nezir Şos, yetkililere seslenerek down sendromlu çocuklara verilen eğitimin 7 yaşındaki çocuğu Abdulmuttalib’e de verilmesini istedi.

Aldığı maaşla zor geçindiklerini ve bu yüzden eşinin de çalışmak zorunda kaldığını ifade eden baba Şos, eşi çalışırken minik  Abdulmuttalib'in de eğitiminin yarım kaldığını söyledi.

“Çocuğumuz ortada kaldı”
Daha önce down sendromlu minik Abdulmuttalib’e annesinin baktığını ancak giderlerini karşılayamadıkları için eşinin çalışmak zorunda kaldığını anlatan Şos, şimdi çocuğunun ortada kaldığını dile getirerek, “Özel bir mağazada çalışıyorum gelirim ise bin TL'dir. Aldığım maaşın 300 lirasını kiraya, 150 lirasını elektrik ile su faturasını ödüyorum. Ayrıca liseye giden iki kızımın okulu çok uzakta olduğu için okul taşıtıyla gitmek zorunda kalıyorlar. İki kızımın okul taşıtının ücretini ve okul ihtiyaçlarını karşılamaları için de ek olarak para vermek zorunda kalıyorum. Bu giderlerden dolayı eşim de çalışmak zorunda kaldı. Eşim bu sebeplerden dolayı İŞKUR’a başvurdu ve yaklaşık bir haftadır çalışıyor. Gelirimiz giderlerimizi karşılamadığından eşimin çalışmasını istemediğim halde çalışmak zorunda kaldı. Daha önce down sendromlu çocuğumun bakımını eşim yapıyordu, o da geçimsizlikten dolayı çalışmak zorunda kalınca çocuğumuz ortada kaldı.” dedi.

“Elim kolum bağlı kaldı”
Bir haftadır çalışan eşinin çocuğunun evde yalnız kalmamasından dolayı işini bırakacağını veya okula giden kızlardan birinin kardeşine bakması için okulu terk etmek zorunda kalacağını ifade eden Şos, “Down sendromlu 7 yaşındaki oğlum Abdulmuttalib’i özel eğitim merkezine haftada iki kez eğitimini tamamlaması için gönderiyorduk. Daha önce haftada 2 gün eğitim merkezine giden hasta çocuğum sonrasında orada yaşanan sorunlardan dolayı haftada yalnız bir gün gitti. Down sendromlu çocuğum haftanın diğer günleri evde kaldığı için eğitimsiz kalıyordu. Bundan dolayı bir haftadır çalışan eşim, tek başına evde kalan çocuğumun bakımı için ya işten ayrılacak ya da kardeşleri için kızlarımdan biri eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalacak. Eşim işini bırakırsa geçimimizi karşılayamayacağız, kız çocuğumun da okulunu bırakmasını istemiyorum, diğer taraftan eğitimsiz kalan down sendromlu çocuğum için de elim kolum bağlı kaldı.” diyerek, yaşadığı mağduriyeti gözler önüne serdi.

Son olarak yetkililerden bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen Şos, “Yetkililerden down sendromlu çocuğuma sahip çıkmalarını istiyorum. Bu noktada yetkililerden mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Edremit ilçesinde Down sendromlu çocuklar için rehabilitasyon merkezi var. Ben de çocuğumu oraya kaydettirmek için götürdüm. Benden hasta çocukla birlikte aileden bir bakıcı getirmemi istediler. Zaten öyle bir imkanım olsaydı çocuğumu oraya götürmeme gerek kalmayacaktı.” diye konuştu. (Yılmaz Sönmez - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.