banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Domuz gribi Urfalıları tedirgin ediyor


Şanlıurfa’da baş gösteren ve artarak yayılan H1N1 virüsü can almaya devam ediyor. Yüksek ateş nedeniyle hastanelere giden hastaların domuz gribi şüphesiyle karantinaya alınması tedirginliğe yol açarken Şanlıurfalılar, Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce gerekli önlemleri almasını istediler.

Son günlerde meydana birçok şüpheli ölüm vakalarından sonra, domuz gribi salgını tedirginliğini yaşayan Şanlıurfalılar, hastanelerin yeterince hijyenik olmadığını ve halkın domuz gribi konusunda gerekli bilgiye sahip olmadığını söylediler.

“Hastanelerde gerekli önlemler alınmıyor”

Domuz gribine karşı gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyen Mehmet Ali Altundağ, “Son günlerde domuz gribi virüsü yaygınlaştı. Geçen günlerde 2 kişi ölmüştü, karantinaya alınanların sayısı da artıyor. Ama buna karşı önlemler alınmıyor. En azından koruma maskesi takılması lazım ve hastanelerimizde gereken önlemlerin alınması gerekiyor. Ne yazık ki önlem almıyorlar. Çocuk hastanesine bakıyorsunuz herkes yerde yatıyor. Bunun için yetkililerin önlemler almasını istiyoruz.” dedi.

Domuz gribi virüsünü ilaç firmalarının çıkardığını ileri süren Nihat Taş, “Bu virüsün Türkiye genelinde özellikle doğuda görülmesi dikkat çekici. Yeteri önlem zaten alınmamış. Ben Van’dan geldim, aynı salgın orada da vardı. Sınırdan yabancılar geliyor, onların bu gribi taşıdıklarını düşünüyorum. Halkımız da zaten bu konuda bilinçli değil.” diye konuştu.

Hastanelerin de yeterince hijyenik olmadığına dikkat çeken Taş, şunları söyledi: “Ben bugün hastaneye gidecektim ama gitmedim. Çünkü oradaki mikrop bana da bulaşabilir. Özel bir bölüm ayırmadıklarını da düşünüyorum. Genelde ilacı olduğu söyleniyor ama buna rağmen insanlar ölüyor. Bu zamana kadar kurtulan genelde olmadı. Bu grip önceden çıktığında insanları uyarıyorlardı. Tokalaşmayın, elinizi, yüzünüzü yıkayın diye. Hatta biz bayramlarda bile tokalaşmadık. İnsanların bir denetimden geçmesi ve sağlık kontrolü yapmaları lazımdır.”

“Domuz gribi konusunda halk bilinçsiz”

Domuz gribi konusunda halkın bilinçsiz olduğunu belirten Fatih Taş, doktorların da bu hastalığa hemen teşhis koyamadığını ifade etti. Taş, “Urfa dışardan göç alan bir yer olduğu için acaba Suriye’den mi ya da başka illerden mi geldi bilmiyoruz. Domuz gribi için gereken önlemlere gelirsek şu an biz bilgisiziz. Kliniğe gidiyoruz kimse bizi bilgilendirmiyor. TV’lerde kamu spotu gibi şeylerle halkı uyarmaları gerekiyor.” diye konuştu.

“Hijyene önem verilmesi gerekiyor”

Şanlıurfa’da gün geçtikçe domuz gribinin yaygınlaştığını söyleyen Zülfikar Akbulut ise “Haberlerden duyduğuma göre şu anda Urfa’da domuz gribinden iki kişi öldü. Urfa’nın ileri gelenleri ya da sağlık müdürlüğü bu konuya el atması lazımdır. Özellikle toplu olan yerlerde ve AVM’ler de çok ciddi bir şekilde hijyene önem verilmesi lazım. Vatandaşlara bulaşmaması için elden gelen bütün önlemlerin alınması lazım. Özellikle belediyelerin de bu konuya el atması gerekir.” dedi. (Mehmet Demir-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.