banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Doğu'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülke geneli parçalı ve çok bulutlu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile, Sakarya, Batman, Erzincan, çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek yağışların; Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Hakkari, Van, Bitlis Ağrı geneli, Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Sabah ve gece saatlerinde meydana gelen kar yağışlarının ardından, hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ve sıfırın altına düşmesiyle birlikte yer yer kuvvetli buzlanma ve don olayının meydana geleceğini belirten yetkililer, trafikte dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz, Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA:

Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, Sakarya çevrelerinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güneydoğusunda yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Ege: Genellikle parçalı, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu çevrelerinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyılarının karla karışık yağmur ve kar iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Rize geneli ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hakkari, Van, Bitlis, Ağrı ile Şırnak, Siirt ve Muş'un doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı ve tipi şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, Batman ile Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 8/11

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı -3/3

İzmir: Parçalı bulutlu 7/14

Adana: Parçalı bulutlu 5/16

Diyarbakır: Çok bulutlu, ara ara hafif yağmurlu 1/7

Batman: Çok bulutlu, ara ara hafif yağmurlu 1/7

Van: Yoğun kar yağışlı -2/2

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.