banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Dizüstü bilgisayarlara aman dikkat!

Dizüstü bilgisayarı kullanırken dikkat! Her gün saatlerce dizüstü bilgisayarda çalışmak ciltte kalıcı hasarlara yol açıyor.

İsviçrede yayımlanan bir rapora göre, dizüstü bilgisayarların uzun süre dizlerin üzerinde tutulması sonucu, ısıya maruz kalan ciltte kızarmış cilt sendromu oluşuyor.

Raporda yer verilen vakalardan birinin muhatabı 12 yaşında bir çocuk. Raporda bu çocuğun, bir süredir her gün birkaç saat dizüstü bilgisayarında oyun oynadığı açıklandı. Çocuğun bilgisayardan ötürü oluşan sıcaklığı fark ettiğini ancak buna aldırmadığını söylediğine yer verildi.

Bir başka vaka ise ABDden. Uzmanlar bir hukuk öğrencisinin bacağında aynı lekelerden oluştuğuna dikkat çekti.

Son on yılda dizüstü bilgisayarlarla ilgili 10 vakanın rapor edildi. Bu tür lekelerin kalıcı olabileceği belirtiliyor. nadir olarak cilt kanserine neden olabileceği uyarısı yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.