banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Diyarbakırlılar anne ve babalarına hürmet gösteriyorlar

Türkiye’de bulunan 350 civarındaki huzurevinde, yaklaşık 21 bin yaşlı barınıyor. Diyarbakır, huzurevi olmayan illerin başında gelirken şehirlerinde huzurevi olmamasını değerlendiren Diyarbakırlılar bölge insanın anne ve babalarına sahip çıktıklarını söylediler.

Anne karnından başlayarak belli bir yaşa getirip ve sonra evlendirip aile kurmalarına vesile olan ebeveynlerin hürmete layık olduğunu belirten Diyarbakırlılar,  huzurevi konusunu İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirerek, özünde anne ve babalara iyi davranmanın İslami bir sorumluluk olduğunu dile getirdiler.

İslam dininin anne ve babalara değer verdiğini belirten Abdurrahim Dursun,  “Anne ve babalarımız bizim için önemlidir. Onlar bizim manevi değerlerimizdir. İnsanlar gerçekten manevi değerlerine sahip çıkabiliyor ve Allah’ın emirleri doğrultusunda hareket edebiliyorlarsa değil Diyarbakır’da, dünyanın hiçbir yerinde huzurevi açılmasına ihtiyaç duyulmaz. İslam dini anne ve babaya çok değer vermiştir. Bu nedenle cennet annelerin ayakları altına serilmiştir.” dedi.

“Ben, Diyarbakır’da huzurevinin olmasını istemem. Gerçekten biz anne ve babalarımıza sahip çıkabilirsek Diyarbakır’da huzurevinin olma ihtimali çok düşük olur.” diyen Dursun, herkesin anne ve baba hakkını gözetmesi konusunda duyarlı olmasını istedi.

“Diyarbakırlılar dindar oldukları için anne ve babalarına sahip çıkıyorlar”

Diyarbakır’da huzurevi olmamasının güzel şeylere işaret ettiğini belirten Nafiz Aydın da, “Memleketimizde insanlar dinine daha bağlı oldukları için anne ve babalarına sahip çıkıyorlar. Ben, vicdanımı ortaya koyarak anne ve babama her şekilde bakarım. Bugün ben anne ve babama hangi durumu sağlarsam, yarın çocuklarım da bana o durumu sağlarlar.” şeklinde konuştu.

“Anne ve babalarınıza iyi bakın”

7 kız ve 4 erkek olmak üzere 11 çocuk büyüten Kadriye Demir (70) ise “Çocuklarımız bize baksınlar. Biz yaşlıyız. İleride onlar da yaşlanacaklar. Allah, anne ve babaların sokaklara atılmasını yasaklamıştır. Anne ve babalarınız sizi beslediler, evlendirdiler. Bu nedenle anne ve babalarınıza iyi bakın.” ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde devlet, belediye ve özel kurumlara ait 26 bin kapasiteli toplam 350 civarında huzurevinde yaklaşık 21 bin yaşlı barınırken aynı zamanda bakımları da yapılıyor. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.