banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Diyarbakır'da tarlalar sürülmeye başlandı

Sıcak yaz mevsiminin ardından sonbahar yağmurları ile beraber Çınarlı çiftçiler tarlaları sürüp, tohum atmaya başladı.

Yağan yağmur ile beraber yumuşayan kuru ve sert toprağı traktörlerle süren çiftçiler, tarlalarını sürdükten sonra tohum atmak için hazırlıklara başlıyor.

Tarlaları sürmek için yağmurun yağmasını beklediklerini belirten çiftçi Mehmet Varol, “Toprağın sert olması nedeniyle tarlalarımızı süremiyorduk. Yağan rahmet yağmuru ile beraber toprak yumuşayınca tarlalarımızı sürmeye başladık. Sürdüğümüz tarlamıza bu yıl arpa ekmeyi düşünüyoruz. Mibzere arpa ile beraber gübreyi atıyoruz, tohumların zarar görmemesi, böcek ve hayvanlar tarafından zarar verilmemesi için de ilaçlıyoruz. Tarlamızı sürdük, tohum attık şimdi tekrar rahmet yağmurunu bekliyoruz. İnşallah yaz mevsiminde de ekinlerimizi biçmeye çalışacağız.“ ifadelerini kullandı.

Çiftçilerin giderlerinin fazla olmasından yakınan Bahattin Çevik, “Tarlalarımızı sürmeme nedenimiz yağmuru bekliyorduk. Toprağın sert olması nedeniyle tarlaları süremiyorduk. Yağmur ile beraber yumuşayan tarlalarımızı sürmeye başladık. Tarlamızı sürme işlemini bitirdikten sonra, mibzer ile tohum atmaya başlayacağız. Bu yıl tarlamıza arpa ekmeyi düşünüyoruz. Giderlerimizin fazla olmasından dolayı, sıkıntı yaşıyoruz. Gübre fiyatları çok yüksek, bir ton gübre 2 bin liranın üzerinde.” şeklinde konuştu. (Vedat Aydın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.