banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı 2'nci gününde

Diyarbakır Valiliği tarafından Sur ile Yenişehir ilçesindeki bazı mahallelerde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 2’nci gününde devam ediyor. Görgü tanıkları yasağın 2’inci gönünde çok sayıda kişinin gözaltına alındığını belirtirken, PKK’liler tarafından kazılan hendeklerin kapatıldığı ve barikatların ise kaldırıldığını ifade ettiler.

Yaşanan olaylar nedeniyle dün saat 05.00’te yasağın ilan edildiği ilçelere giriş ve çıkışlar kontrollü şekilde yapılıyor.

Etrafı surlarla çevrili Sur ilçesinden çıkan halk, polislerin, kapısı açılmayan kapıları ve terk edilen evlerin kapılarını teker kırarak ilçedeki evlerde arama yaptıklarını iddia ederek, bir evde ise yapılan aramalar sırasında bomba patladığını söylediler.

Fatihpaşa Mahallesine kadar tanklarla ilerleyen polislerin, kazılan hendekleri kapattıkları ve barikatların kaldırdıkları bildirildi.

Görgü tanıkları, tarihi Fatihpaşa (Kurşunlu) Camii avlusuna ve Şeyh Said Meydanı’ndaki burca polisler tarafından Türkiye bayrağı asıldığını ifade ettiler.

Bazı vatandaşların olaylar nedeniyle göç ettikleri ilçede, dünden bu yana elektrik ve internet olmadığı öğrenildi. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.