banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Diyarbakır'da Morbidobez hasta takip komisyon toplantısı

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şube Müdürü Dr. Ferah Şahman Gören başkanlığında MorbidObez Hasta Takip Komisyonu 2’nci toplantısı gerçekleşti. Toplantıya, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden, Dicle Üniversitesinden ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden yetkililer katıldı.

Toplantı Diyarbakır Halk Sağlığı müdürlüğü ek binasında gerçekleşti.

Dr. Ferah Gören,yaptığı açılış konuşmasında; obezite ile mücadelenin başta diyabet, kalp damar hastalıkları, bazı kanser türleri, hipertansiyon gibi birçok hastalığın önlenmesinde temel olduğunu, bu nedenle morbidobez yani sağlık riski açısından öncelikli bireylerin sağaltımların yapılarak topluma sağlıklı birer olarak kazandırılmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

Öncelikli hedefin Diyarbakır’da yer alan morbidobez hastaların aile hekimlikleri, hastaneler ve üniversite aracılığıyla tespitinin yapılması olduğunu belirtilen Gören, daha sonra bu hastaların sağlık kuruluşlarına yönlendirilmesinin sağlanacağını, evden çıkamayacak durumda olan hastaların ise müdürlük koordinasyonunda aile hekimi, endokrinolog/dahiliye uzmanı, evde bakım hizmetleri, psikiyatrist ve diyetisyen’ den oluşan bir ekip tarafından, evinde ziyaret edileceği, gerek görüldüğü takdirde sağlık kuruluşunda tedavisinin sağlanacağın ifade edildi.

Toplantı 2015 yılı morbid hasta verileri değerlendirilip, yeni kararlar alınarak sona erdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.