banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Diyarbakır'da Dünya Gıda Günü programı

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesine bağlı Hattat Hamit Aytaç Ortaokulunda Dünya Gıda Günü münasebetiyle etkinlik düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Güler’in de katıldığı etkinlikte beslenme güvenliğinin arttırılması konusu ele alındı.

Dünya Gıda Gününün amacının dünyada yaşanan ve küresel boyut kazanan açlığa karşı insanlığın ilgisini uyandırmak, insanların duyarlı olmasını sağlamak, bitkisel ve hayvansal kaynaklı gıdaların üretiminin artırılmasına dikkat çekmek, bu münasebetle FAO tarafından her yıl bir konu belirlenerek konunun bütün dünyada tartışılmasını sağlamak olduğu ifade edildi.

Bu kapsamda, 2015 yılında da kırsal yoksulluk döngüsünü kırmak ve bu konuda farkındalığı arttırmak için ana temanın ‘Sosyal Koruma ve Tarım: Kırsal Refahın Arttırılması’ olarak belirlendiği kaydedildi.

Etkinlikte yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat çeken İl Müdür Vekili Vedat Güler, sosyal korumanın, sigorta, kredi ve üretim desteği gibi konuları kapsadığını, kırsal kesimin karşılaştığı güvenlik açıkları ile mücadeleye yardımcı olduğunu, gıda ve beslenme güvenliğinin arttırılması ve kırsal yoksulluğun azaltılmasında önemli rol oynadığını ve sosyal koruma araçlarının öngörülebilir riskleri daha iyi yöneterek haneye daha karlı bir geçim imkanı sağladığını söyledi.

Güler, tarımda sosyal koruma olmadan istikrarlı bir üretim yapılmasının mümkün olmadığını, kırsal kesimde yaşayan ve tarımla uğraşan aileler ise yoksulluk ve açlık riski altında olduğunu belirtti.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.