banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Diyarbakır Umut Kapısı Kasım'da bin 362 aileye yardım yaptı

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye sivil toplum kuruluşlarından Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası, Kasım ayı faaliyet raporunu kamuoyuna açıkladı. Buna göre, Kasım ayında bin 362 ihtiyaç sahibi aileye ayni ve nakdi yardım yapıldı.

Yardım faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, “ Yardım faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu çerçevede hem bu ayda bize başvuru yapan hem de daha önce yanımızda kayıtlı bulunan 212 aileye 7 bin 727 lira 30 kuruş değerinde gıda yardımı, 469 aileye 18 bin 760 lira değerinde kırmızı et yardımı yapıldı.  84’ü Suriyeli mülteci olmak üzere toplam 681 aileye de 26 bin 487 lira 30 kuruş tutarında gıda ve kırmızı et yardımında bulunduk.” Dedi.

İhtiyaç sahibi aileler ile hayırseverler arasında köprü görevi gördüklerini ifade eden Furkan, “Umut Kapısı Gıda bankası olarak mağdur ve muhtaçlara yardım etmeyi bir vazife olarak görüyoruz. Şu anda Diyarbakır’a göç eden muhacir Suriyeli ailelerin, özellikle yakacak soba battaniye ve kışlık elbiseye ihtiyacı vardır. Bölgemizde kış ayları çetin geçtiğini göz önüne alarak tüm duyarlı hayırsever kardeşlerimizi bu mağdur ve fakir ailelere desteklerini esirgememelerini istirham ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.