banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Dişli ve Gelener; Urfa'da günde 2500 kg tıbbi atık topluyoruz


Şanlıurfa Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde Görevli Çevre Yüksek Mühendisleri Mehmet Dişli ve Sercan Gelener tarafından verilen seminerde katılımcılara, tıbbi atık bilgileri, tıbbi atıkların neden olacağı sağlık riskleri, tıbbi atık yönetimi ile ilgili mevzuatlar anlatıldı.

Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleşen ve yaklaşık 2 saat süren, 25 sağlık personelinin ve çok sayıda öğrencinin katıldığı tıbbi atık eğitim seminerinde Çevre Yüksek Mühendisleri Mehmet Dişli ve Sercan Gelener birer sunum yaptı.

Şanlıurfa'da günde 2500 kg tıbbi atık topladıklarını belirten Çevre Mühendisi Sercan Gelener, tıbbi atıkların insan sağlığı ve çevre açısından çok riskli olduğunu kaydetti.

Gelener, “Tıbbi atıkların biyolojik, kimyasal ve fiziksel tehlikeleri bulunuyor. Hem tıbbı atık üreticisi hem tıbbi atığı bertaraf edenler aynı risk içerisinde. Bu riskin herkes farkında. O yüzden sağlık çalışanlarının ve hastanelerin bu konuda çok duyarlı olması gerekiyor'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.