banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Diş Odasından, doktora saldırıya kınama
İşte yapılan o açıklama; “Geçtiğimiz Cumartesi gecesi bayan bir diş hekimi arkadaşımız, Şanlıurfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde nöbet tutarken, kendisine yeterince bakılmadığını iddia eden bayan bir hastanın fiziksel saldırısına maruz kalmıştır.

 

 

Diş hekimi Yudum Öztürk, bu saldırıda çeşitli yerlerinden yara almış ve psikolojik yönden de çalışamaz duruma gelmiştir.

 

Sebebi ne olursa olsun, şiddete başvuranlar şunu çok iyi bilmelidir ki: Şanlıurfa Diş Hekimleri Odası, her tür zorbalığın karşısında olacaktır. Diş Hekimi arkadaşımıza gereken her türlü hukuksal desteği verip, bu münferit olaya sebep olanların cezalandırılması ve hak ettikleri dersi almaları için oda olarak üstümüze düşen vazife neyse onu yapacağız.

Beklentimiz, kamu görevlisine, görevi başındayken saldırıda bulunan bu şahsın en yüksek ceza ile cezalandırılmasıdır.

 

Ayrıca çalışanlara karşı bu tür saldırıların olmaması için, hastanenin de gerekli tedbirleri alması gerekirdi. Yeterince güvenlik görevlisi bulundurmadığı için ADSM yöneticileri “görevi ihmal” suçunu işlemiştir ve kusurlu oldukları açıktır. Emniyet Müdürlüğü ile koordineli çalışarak gerekli güvenlik sağlanmadıkça bu merkezlerde nöbet tutturmak, diş hekimlerinin her zaman bu tür olaylara maruz kalmalarına yol açacaktır. Kendileri de diş hekimi olan ADSM yöneticileri, empati yaparak, meslektaşlarını bu tür tehlikelerden korumak için derhal güvenlik görevlilerinin sayısını arttırmalı, hastanesinde güvenlik zafiyeti oluşturmamalıdır.

 

Değerli basın mensupları,

Amacı, sırf bölge insanımıza yardım etmek olan doktorlarımızın zaman zaman bu tür fiziksel saldırılara uğramalarının sonucunda, doktorlarımız bölgemizi terk ediyor, sonra kendi kendimize “Doğuya neden doktor gitmiyor?” diye soruyoruz.

 

Diş Hekimi Yudum Öztürk arkadaşımız da kadir kıymet bilmeyen bu tür insanların yüzünden ideallerini rafa kaldırıp bölgeyi terk etme kararı almıştır. Başarılı bir hekim daha bölgeden giderken bizler bu olayın son olmasını diliyoruz.

 

Şanlıurfa Diş Hekimleri Odası Başkanı olarak, bu saldırıyı gerçekleştiren şahsı ve ihmali olanları kınıyor, hepinize teşekkür ediyorum” denildi.

www.balikligol.com



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.