banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Beyaz Saray

Dilenip Sağlık Müdürlüğüne Bağışlayacaklar


Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi Başkanı Dr. İsmet Karadağ; Aile Hekimliği Sistemine Yakışır Davranan Sağlık Müdürlüğünün Önünde Mendil Açıp, Para Toplayacaklarını toplanan paraları da müdürlüğe bağışlayacaklarını söyledi.

Sağlık Ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Dr.İsmet Karadağ ; “Aile Hekimliği Sistemi, Eğer görevlendirecek ebe hemşire bulamazken; 180 ebe/hemşire arkadaşımızı işsiz bırakmaksa; fonet çalışanlarını, temizlik elemanlarını işten atmaksa kimse bunun daha iyi sağlık sistemi için yapıldığını söylemesin. Aylardır bu kaygıyla yaşayan vekil arkadaşlarımız Sağlık Müdürlüğü Yöneticileriyle her görüştüklerinde hep oyalandılar, hep kandırıldılar, hep içlerinde bir umutla geri gönderildiler. Toplum Sağlığı Merkezinde çalışacak ebe hemşire bırakmayan, sağlık memurlarının bile hepsini görevlendiren; buna rağmen birçok Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimleriyle birlikte çalışacak ebe/hemşire bulamayan yöneticiler hangi akılla bunca vekil ebe/hemşirenin işine son vermekte? Hani bu sistem halk sağlığını yükseltecek, birinci basamak sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracaktı? Toplum Sağlığı hizmeti verecek kimse kalmadı. Birçok yerde Toplum Sağlığı Merkezi yok yâda göstermelik binalarda. Birçok Aile Sağlığı Merkezi ya yok, ya eski sağlık evleri makyajlanıp adı değişti, ya da dükkân olarak yapılmış binalar kiralandı: Aile Sağlığı Merkezi denilerek halka yutturulmaya çalışılıyor. İstenen en ufak tıbbi sarf malzemeleri bile Aile Hekimlerine ‘para verdik sen al denilip’ reddediliyor.

            Birinci basamak sağlık hizmetlerinin verilmesindeki bunca sıkıntıya rağmen Sağlık Müdürlüğü ille de para deyip bunca kişiyi işsiz bırakıyorsa;

Bize düşen herhalde gerçekten (!) paraya ihtiyaçları var diyerek 3 Ocak 2011 Pazartesi günü saat 12.30’da Sağlık Müdürlüğü Önünde mendil açıp topladığımız paraları Müdürlüğe bağışlamak. Tüm Sağlık Emekçilerini ve özellikle de vekil ebe/hemşire arkadaşlarımızı aileleriyle bu bağış kampanyasına katılmaya davet ediyoruz.

Sayın Sağlık Bakanı ve Sayın Sağlık Müdürü sakın korkmasın: vekil ebe/hemşire arkadaşlarımız tekrar işe alınıncaya kadar; Tüm Sağlık Emekçisi arkadaşlarımız bir daha böyle işsiz kalma kaygılarının olmayacağı özlük hakkına sahip olana kadar bu tür yardım kampanyalarına devam edeceğiz.” Dedi.

www.balikligol.com

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.