banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Dikkat kar ve soğuk hava geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Yarın Ülkenin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara'nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olduktan sonra 2 Ocak 2016’da yurdu terk etmesi bekleniyor.

Bugün ise hava durumunun şöyle olması bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kırklareli ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz ile Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya ve Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, gece saatlerinde Bilecik, Kütahya, Amasya ve Tokat çevreleri ile Kırklareli'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis hadisesi ile birlikte sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinden sonra Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.

Bölgelerde hava:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra bölgenin doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, gece saatlerinde Bilecik çevreleri ile Kırklareli'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin, zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Samsun, gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Doğu Anadolu: Az bulutlu, gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güney Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bazı illerde hava nasıl olacak?

İstanbul: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 7/12

Ankara: Çok bulutlu -4/5

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 6/15

Adana: Parçalı ve az bulutlu 5/20

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu -5/11

Batman: Parçalı ve az bulutlu -5/12

Van: Parçalı ve az bulutlu -8/5

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.