banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Devteşti Aile Hekimi bekliyor

Şanlıurfa Eğitim ve araştırma Hastanesi’nin Ağustos ayı istatistikleri açıklandı. Devteşti Semt Polikliniğine müracaat eden hasta sayısında önemli bir düşüş yaşandı.

Şanlıurfa Eğitim ve araştırma Hastanesi’nin Ağustos ayı istatistikleri açıklandı. Ameliyat olan hasta sayısının Temmuz ayına oranla neredeyse 2 kat arttığı belirlendi.


Polikliniklere müracaat eden hasta sayısı Temmuz’da 73 bin 155 olarak kayıtlara geçerken, Ağustos ayında Ramazan ayının da etkisi ile bu rakam 66 bin 173’e geriledi.

Devteşti Semt Polikliniğine müracaat eden hasta sayısında da önemli bir düşüş yaşandı.
Aile Hekimiği Dr. Nezire Billurcunun doğum iznine ayrılmasından sonra Devteşti Polikliğinde Aile Hekimi görevlindirilmedi.
Poliklinikte kadın doğum ve çocuk doktorunun olmaması hastaların diğer hastanelere gitmesine sebep olduğu belirtildi. Devteşti Polikliniğine muayene için gelen vatandaşlar hastanede doktor sayısının yeterli olmadığını belirterek, Çocuklarımızı muayene ettiremiyoruz. Balıklıgöl Devlet Hastanesine veya özele gitmek zorunda kalıyoruz. Başhekimimizden ricamız buraya bir Aile doktoru görevlendirmesidir dediler.


Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi mevkiinde hizmete başlayan Devteşti Semt Polikliniliğinde Acil Servis, Genel Cerrahi, Dahiliye, Nöroloji, Göz, Aile Hekimliği, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Kardiyoloji, KBB ve Diş bölümleri bulunuyor. Röntgen ve laboratuar hizmetlerinin yanı sıra hastanemiz otomasyon sistemi üzerinden tüm hastalarımızın MR ve Tomografi görüntüleri PACS sistemi aracılığıyla görüntülenebiliyor.


Ağustos ayı istatistiklerinde ameliyat sayısındaki artış dikkat çekiyor. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçtiğimiz Temmuz ayında 2 bin 124 ameliyat yapılırkenr, bu rakam Ağustos ayında neredeyse 2 kat artarak 4 bin 139’a ulaştı.
Polikliniklere gelen hasta sayısındaki düşüş yatan hasta sayısının da azalmasına yol açtı..

Habergap

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.