banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Davutoğlu 14 Mart Tıp Bayramı için Van'a gitti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ciddi önlemler alıyoruz. Hazırladığımız genelgeyle sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar gözaltı uygulamasına maruz kalacaklar" dedi.

Davutoğlu, Van'da Sağlık Bakanlığı Tıp Bayramı etkinliğinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ciddi önlemler alıyoruz. Hazırladığımız genelge ve eylem planıyla sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınları, kolluk güçlerinin yetkisinde olan gözaltı uygulamasına maruz kalacaklar" dedi.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarında yaşadıkları travmayı en aza indirilmesi için tedbirler alındığını belirten Davutoğlu, "Bu tür olaylarda yasal işlemlerin takibi amacıyla ifadelerin çalıştıkları sağlık tesisinde alınmasına yönelik gerekli tedbirleri, kararları aldık" dedi.

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanacak protokolle polisin sağlık tesislerinden doğrudan sorumlu olacağını belirten Başbakan Davutoğlu şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanacak protokol ile sağlık tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polisimiz doğrudan sorumlu olacak. Sağlıkta şiddet olaylarının yüzde 70'ini sözel şiddet kapsamında tehdit ve hakaretin oluşturduğunu tespit ettik. Bu durumdan da sağlık çalışanlarımızı korumak amacıyla TCK'da yapılacak düzenlemeyle sağlık çalışanlarına yapılacak tehdit ve hakaret suçlarında var olan tutuklama yasağını kaldırıyoruz. Yani hizmet eden, şifa dağıtmaya çalışan sağlık çalışanlarına tehdit ve hakaret edenler de tutuklama cezası alacaklar"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.