banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Darp edilen doktor Şanlıurfa'da müşahede altına alındı

 

Bingöl'ün Adaklı ilçesi hastane müdürü tarafından bilinmeyen bir sebepten dolayı darp edildiği ileri sürülen doktor, can güvenliğinden dolayı sevkini istediği Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde müşahede altına alındı.

 

Yaşadığı olayı İLKHA’ya anlatan Mehmet Aksu, yetkisi olmadığı halde hastane başhekimi M.B’nin kendisi hakkında haksız yere tutanak tuttuğunu bu tutanak için kendisiyle görüşmeye gittiğinde ise söz konusu hekimin, kendisine hakaret ettiğini daha sonra ise kardeşlerine dövdürttüğünü ileri sürdü.

 Hasta bakmak için köyde bulunduğu sırada hastane başhekimi tarafından görevi başında bulunmadığına dair hukuksuz bir şekilde tutanak tutulduğunu ileri süren Aksu, söz konusu tutanak için görüştüğü hastane başhekimi M.B’nin kendisine hakaret ettiğini ve aralarında tartışma çıktığını söyledi. 

Aile hekimliği yaptığı için hastane başhekimi M.B. ile ast-üst ilişkisi olmadığını söyleyen Aksu, “Aramızda bayram öncesi bir tartışma yaşanmıştı. Bayram sonrası havaalanına gelen arkadaşımı aracıyla şehir merkezine bıraktıktan sonra ilçeye gidecektim. Fakat o sırada başhekimin kardeşi F.B. önümü kesti ve benimle konuşmak istediğini söyledi. Biraz ilerledikten sonra M.B’nin kardeşi M.B. ve isimlerini bilmediğim birkaç kişi diğer hekim arkadaşımla bizi alıkoydular. Ve o sırada beni başımdan hatırlamadığım bir cisimle darp ettiler.” dedi.

 

Saldırıdan dolayı kendisinin ağır travma geçirdiğini ancak Bingöl Devlet Hastanesi hekiminin basit bir rapor hazırladığını savunan Aksu, söz konusu hekimin baskı altında kaldığını düşündüğünü belirterek bu rapordan dolayı savcılığın kendisine saldıranları serbest bıraktığını söyledi. 

Bingöl’de can güvenliği olmadığından dolayı Şanlıurfa’ya sevkini istediğini ifade eden Aksu, Şanlıurfa’daki hastanenin kendisini ağır travma ihtimaline karşı müşahede altında tuttuğunu, kendisine saldıranlara karşı tüm hukuki yollara başvuracağını belirtti. 

Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden doktorun amcası Mahmut Aksu, bir sağlık memuru doktora yapılan bu saldırının kabul edilebilir bir tarafı olmadığını belirterek yetkililerin bu konuda hukuki işlemleri başlatmasını talep ettiklerini söyledi.

 Aksu, Bingöl Devlet Hastanesinin basit bir tıbbi müdahaleyle geçiştirdiği hastanın, Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesinde hayati tehlikesi olduğu için müşahede altında tutulduğunu bunun da düşündürücü olduğunu söyledi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.