banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Dar gelirli aileler kışın ısınmak için mısır sapı topluyor

Henüz sıcakların devam ettiği Batman’da kış hazırlığına erken başlayan dar gelirli aileler, soluğu mısır tarlalarında alıyor. Biçerdöverlerin mısırı topladıktan sonra geriye bıraktıkları sapları toplamak için sabahın erken saatlerinde mısır tarlalarına giden aileler ter döküyor.

Batman merkeze bağlı Balpınar (Gıresira) beldesinde mısır sapı toplamaya giden kadın, erkek, çocuklardan oluşan aileler, kışlık yakacak için biçerdöverlerin ardında kalan mısır saplarını yakıcı sıcaklara aldırış etmeden topluyor.

Tarlalarda gün boyunca topladıkları sapları çuvallara dolduran aileler, daha sonra araçlarla kendi evlerine götürüyor.

Mısır sapı toplamanın maddi imkânlarının kısıtlı olmasından kaynaklandığını belirten aileler, daha önce bölgede yetiştirildiği için pamuk hasadından sonra çalı çırpı topladıklarını söylediler.

Her sene mısır sapı topladıklarını ifade eden Remziye Akyüz, “Mısır hasadı başladığı gibi bizler de sap toplamak için tarlalara geliyoruz. Burada topladığımız sapları, kış için sobada ve tandırda kullanıyoruz. Buraya eşim ve çocuklarımla birlikte geldik. Günde bir pikap dolacak kadar sap toplayıp eve götürüyoruz.” dedi.

Ailesiyle birlikte sap toplamaya geldiğini dile getiren M.Arif Durmaz ise, yakıcı sıcağa rağmen imkânsızlıktan dolayı sap topladıklarını belirtti.  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.