banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

ÇÜ'den Akut hastalığına çare olabilecek çalışma

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş ile ekibinin Ağır Akut solunum sıkıntısı sendromunda mezenkim kök hücreleri uygulaması konusunda çalışma yürüttüğü bildirildi.

Uygulama ile çoğu zaman ölümle sonuçlanan Ağır Akut solunum sıkıntısı sendromunda hastanın yeniden hayata tutunmasının sağlanacağı belirtiliyor. 59’uncu Türkiye Milli Pediatri Kongresinde henüz deney aşamasında olmasına rağmen ödül alan çalışmanın ilerisi için umut verdiği kaydedildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Yıldızdaş, Ağır Akut solunum sıkıntısı sendromunda hastanın hayatta kalma şansının son derece düşük olduğunu, şuan ki mevcut tedavilerinin yetmediğini daha ileri tedavi yöntemlerinin gerekli olduğunu vurguladı.

Yıldızdaş, yaptıkları mezenkim kök hücreleri uygulaması ile akciğerlerde düzelme sağladıklarını vurgularken çalışmanın hayvanlar üzerinde olumlu sonuçlandığını ve deney aşamasında olduğunu ileriki dönemlerde ise daha olumlu sonuçlar almayı hedeflediklerinin altını çizdi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.