banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Çöp biriken kanal hastalık saçıyor

Yenişehir’e bağlı Yolaltı Mahallesi’nde Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalı halkın sağlığını tehdit ediyor. Kanalda biriken çöp yığını hastalıklara davetiye çıkarırken etrafa yayılan kötü kokular da mahalleyi adeta istila etti. Sivrisineklerin de artış gösterdiği mahallede halk, yetkilere seslenerek kanalın bir an önce temizlenmesini istedi.

Kanaldan yayılan kokudan bütün mahallenin şikâyetçi olduğunu dile getiren Belkız Çalan, kanalın yakınında işyerinin olduğunu ve kokudan dolayı işyerini açamadığını söyledi.

Kokudan dolayı mahalle sakinlerinin mide bulantısı ve kusma gibi şikayetler geçirdiğini söyleyen Çalan, “Çocuklarımızın hastalanmasından korkuyoruz. Kanaldan kötü kokunun yayılmasıyla birlikte evlerimizde sivrisinekler ve böcekler türemeye başladı. Evimizin balkon ve bahçesinde oturamaz hale geldik. Yetkililerden biran önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Güya, geçen yıl temizlik çalışması yapmışlardı. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra kötü kokular tekrar yayıldı. Dükkanımıza mal getiren toptancılar eşyaları yükleyene kadar canlarından beziyorlar. İşlerini aceleyle bitirip buradan uzaklaşıyorlar.” dedi.

“Bir yıldır bu kötü kokuyu soluyoruz”

Sulama kanalının 2009 yılında yapıldığını söyleyen Kerem Tek ise “ Bir yıldır bu kötü kokuyu soluyoruz. Akşamları bütün mahalle kokudan dolayı yatamıyor. Yemeklerimizi yediğimizde kokudan dolayı midemiz bulanıyor. Bu kokudan dolayı perişan olduk.” ifadelerini kullandı.

“Neden bu zulmü bize reva görüyorlar”

Hacı Han Gül ise mağduriyetlerini şu sözlerle ifade etti: “Biz bu kokudan mahvolduk. Yaklaşık bin ev var bu mahallede, mahalleliyi düşünen yok mu? Neden kimse gelip bu kanalı temizlemiyor? Bu kokudan dolayı geceleri yatamıyoruz. Sabaha kadar sinekler bizi mahvediyor. Neden bu zulmü bize reva görüyorlar? Yetkililerden beklentimiz biran önce bu sorunu çözmeleridir.”

DSİ yetkilileriyle kanal hakkında defalarca görüştüklerini belirten mahalle muhtarı Mehmet Nuri Burta, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini ve bu duruma duyarsız kaldıklarını söyledi.  (M. Hüseyin Temel, Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.