banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Çocuklu evde sigara yasağı gündemde

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Norveçte 130 bin çocuğun ev ortamında pasif içici olduğunu söyleyerek siyasilerden ev ve arabalarda sigara içme yasağı getirilmesini istedi.

Aftenposten gazetesinin haberine göre işyerlerinde uygulanan yasaklarla çalışma arkadaşlarının sağlığına olumlu etki yapıldığını ama evde içilen sigarayla çocukların pasif içici konumuna geldiğini belirten WHOnun önerisine siyasetçiler ve medya sıcak baktıklarını açıkladı.

Ülkede çocukların olumsuz etkilenmemesi için evlerde ve özel arabalarda sigara içme yasağının getirilmesini isteyen WHO, çocukların pasif içici olmaları çok ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor dedi.

Daha önce yapılan bir ankette halkın büyük bir kesimi bu öneriyi kabul ederken gelişmeler üzerine Norveç Sağlık Bakanı Anne-Grete Strom-Erichsen Norveçli çocukların yüzde 20si astım ve solunum yolları hastalığından şikayetçi. En önemli etkenlerden birisi de pasif içicilik ve sigara. Bu öneriyi inceliyoruz dedi.

Vatan


Etiketler:  Dünya Sağlık Örgütü Sigara Yasağı 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.