banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Çocukları sobadan korumak için ilginç çözüm

Çınar’da üçüz çocukları olan Emin Varol, üçüzleri kömür sobası ile kendilerini yakmasın diye, yaklaşık 2 ay süren uzun çabalar sonucu ‘soba savar’ yaptı.

Kış mevsimi gelmeden önce 2 ay boyunca evde üçüz çocuklarını nasıl kömür sobasından koruyacağını uzun uzun düşündüğünü belirten Emin Varol, “Kış mevsimi gelmeden önce 2 ay boyunca evde üçüz çocuklarım olduğu için onlar zarar görmeden nasıl kömür sobası kuracağımı kara kara düşünüyordum. Çocukları evde tek başlarına bırakamıyorduk. Ben iş için çıktığımda evde eşim tek başına çocuklara bakmakta sıkıntı yaşıyordu. Sobayı bıraktığımız zaman çocukların kendilerini yakmalarından korkuyordum. Uzun süren araştırmalar sonucu kafamda işime yarayabilecek bir şey tasarladım. Demircinin yanından tasarladığım projenin iskeletini hazırlayıp, etrafını tel örgü ile kapladım. Bu hazırladığım korkuluktan çok memnunum. Biz sobanın bulunduğu odada olmasak da artık rahat bir şekilde işlerimizi hal edebiliyoruz. Bu tarz bir şey yapmayı yaklaşık 2 ay düşündüm.” ifadelerini kullandı.

Korkuluğu çocuklu ailelere de tavsiye eden Varol, “Maliyeti fazla değil, ucuza mal olan bir korkuluk. Özellikle çok çocuklu ailelerde çok kullanışlı olur.” dedi.  (Vedat Aydın - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.