banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Çocuklarda obezite nasıl önlenir?

Amerikan Pediatri Derneğine göre, Amerikada 2-19 yaş arasındaki çocukların yüzde 17si aşırı kilolu. İlerleyen yıllarda daha büyük sağlık sorunlarına yol açabilen obeziteden korunmak için çocukların sağlıklı yeme alışkanlığı kazanmaları gerektiğini söyleyen uzmanlar, ailelerin çocuklarına yardımcı olmaları gerektiğini belirttiler. Uzmanlar, çocuklarda obezliği önlemek için bunlara dikkat etmenizi öneriyorlar:

1. Çocuklarınıza sağlıklı gıdalar tüketmenin yollarını açıklamanızı isteyen uzmanlar, onlar için yemek planı oluşturmanızı ve yemek hazırlarken ve pişirirken çocuklarınızın da yardımını almanızı tavsiye ediyor. Böylece çocukların daha dengeli besleneceği belirtiliyor.

2. Alışverişi eğlenceli bir deneyime dönüştürün. Alışverişe çıkmadan önce çocuğunuzdan listenin hazırlanması konusunda yardım isteyin. Markette ya da pazarda çocuklarınızdan listedeki gıdaları bulmasını isteyin.

3. Yemeklerinizi ailece yiyin. Gün içinde neler yaptığınızı konuşun ya da bir sonraki tatilinizde nereye gideceğinizi planlayın. Yediklerinizi sınırlandırın. Dışarıda yeme alışkanlıklarınız varsa bunları sınırlandırın. Çünkü restorandaki gıdalar daha fazla kalori içeriyor.

4. Çocuğunuzun okulda yiyeceği öğle yemeğini kendiniz hazırlayın. Okulda alacağı hamburger, patates cipsi ve gazlı içecek çok fazla kalori ve yağ içeriyor.

5. Sabah erken kalkın, çocuğunuzu da kaldırın ve birlikte egzersiz yapın. Kalori yakmanın en iyi yollarından biri de egzersiz yapmaktır. İp atlamak, saklambaç oynamak veya zıplamak gibi egzersizler çocuğunuzun hoşuna gidecektir.

6. Çocuğunuza örnek olun ve sağlıklı yiyecekler tüketin. Çocuklar her şeyi çok çabuk taklit ederler. Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olursanız, çocuklarınız da buna kolayca uyum sağlayacaktır.

Kaynak: Zaman


Etiketler:  Çocuk obezite çocuk sağlığı haber haberi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.